Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Klassieke Muziek
Fotografie: Erik Franssen

Klassieke Muziek

Fotografie: Erik Franssen
  • Master
  • 2 jaar, voltijd
  • Engels
  • Zwolle

Ontdek je eigen artistieke signatuur als professioneel musicus en curator met de tweejarige Engelstalige masteropleiding Klassieke Muziek in Zwolle. In een voortdurend veranderend landschap van klassieke muziek is het cruciaal om voorop te blijven lopen als musicus en nieuwe wegen te vinden om oude verhalen te vertellen. Deze masteropleiding rust je uit met de benodigde vaardigheden en kennis om te gedijen in de dynamische wereld van klassieke muziek.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Instagram
Klassieke Muziek

Waarom kiezen voor de master Klassieke Muziek?

Leer pionieren, inspireren en raken

Je ontdekt hoe je met verschillende – en nieuwe – doelgroepen communiceert en hoe je je tot hen kunt verhouden.

Specialisatie in curating en (per)forming identity

Je leert hoe je een concert of programma kunt cureren vanuit de specifieke zorgen van muzikanten in plaats van alleen die van een manager.

Werk samen met andere muziek masterstudenten

In gezamenlijke projecten werk je nauw samen met de masterstudenten Jazz & Pop Zwolle.

Integreer research in je muzikale praktijk

Je maakt uitgebreid kennis met onderzoek via onder andere het Performance Lab, een unieke omgeving gericht op creativiteit, performance en onderzoek.

Krijg les van inspirerende muzikanten en professionals

Je werkt samen met – en leert van – docenten en muzikanten met hands-on ervaring en actuele vakkennis.

Ontwikkel je artistieke visie

Je ontwikkelt je visie en begrip van de sociale en artistieke aspecten van klassieke muziek, waardoor jij als muzikant leert te pionieren in een snel veranderende branche.

Performen en cureren met de master Klassieke Muziek

Als masterstudent Klassieke Muziek bij ArtEZ ontwikkel je je tot een kundig, proactief en flexibel musicus. De tweejarige masteropleiding is gebouwd op curating en performing, en voorziet je van de knowhow en middelen om jezelf als klassieke musicus te laten zien in een snel veranderende branche en maatschappij. Je wordt uitgedaagd  om je te verdiepen in actuele ontwikkelingen en om nieuwe verhalen te construeren. Om samen te werken binnen en buiten je eigen vakgebied en om je netwerk uit te breiden, waarbij je over de grenzen van het vertrouwde heen kijkt.

Je leert nieuwe uitvoeringspraktijken vorm te geven en een ondernemende rol op je te nemen. Vanuit je eigen visie organiseer je concerten, waarbij je je werk en samenwerking met anderen in een breder onderzoeks-kader plaatst. Met je nieuwverworven kennis en vaardigheden ben je in staat een programma samen te stellen vanuit je rol als musicus – anders dan een manager dat zou doen. Je leert cureren vanuit het kunstenaarschap. Door het werkveld te verkennen, kun je jouw eigen wegen erdoor bewandelen, het voortouw nemen en nieuwe deuren openen.

Meer horen en leren over deze opleiding? In deze video vertelt alumnus Román Sanchéz Alonso over zijn afstudeeronderzoek, waarom hij koos voor de opleiding, en de belangrijke rol die de docenten bij zijn studiekeuze hebben gespeeld. 

(Per)forming identity

Als masterstudent Klassieke Muziek bij ArtEZ ontwikkel je je tot een kundig, proactief en flexibel musicus. De tweejarige masteropleiding is gebouwd op curating & (per)forming: de opleiding voorziet je van de knowhow en middelen om jezelf te laten zien in een snel veranderende branche en maatschappij. Op het ArtEZ Conservatorium dagen we je uit om je te verdiepen in actuele ontwikkelingen en om nieuwe verhalen te construeren. Om samen te werken binnen en buiten je eigen vakgebied en om je netwerk uit te breiden, waarbij je over de grenzen van het vertrouwde heen kijkt. Ben je klaar om te experimenteren, te innoveren en je artistieke praktijk verder te verbeteren?

De masteropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en daarmee opgenomen in de Keuzegids masters 2023.