Klassieke muziek

Stage

In het derde studiejaar volg je een educatieve stage.

Binnen deze stage breng je binnen een professionele organisatie jouw muziekdocentschap in praktijk. Je past de kennis, inzichten en vaardigheden toe, die je in de voorgaande jaren tijdens de lessen educatie hebt verworven. Zo ontwikkel je jezelf uiteindelijk tot zelfstandig muziekdocent.

Er zijn samenwerkingsverbanden met Het Gelders orkest, Orkest van het Oosten, Orkest de ereprijs, Nederlandse Reisopera, Kameroperahuis, Groot Omroepkoor, Consensus Vocalis,Cello Biënnale, Britten Jeugd Strijkorkest, Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel, Vereniging Huismuziek, docentencollectieven en muziekscholen. Studenten profiteren volop van deze samenwerkingsvormen door de stagemogelijkheden die zij bieden op het gebied van educatie, auditietraining en orkestspel.

De inhoud van je stage is afhankelijk van wat jij wilt leren en op wat voor plek je jezelf later ziet functioneren als docent. Wil je aan de slag op een muziekschool of een eigen lespraktijk? Ben je geïnteresseerd in het geven van workshops, bandlessen, ensemblecoaching, projecten met bijzondere doelgroepen of wil je een specialist worden als docent op jouw instrument? Je denkt hier aan het begin van het stageproces over na en zoekt een stageplek die bij jouw leervraag aansluit.