Klassieke muziek

Na je studie

"Om samen met anderen een stuk naar een hoger niveau te tillen is het leukste wat er is."

Masha Galperina
Oud-student Klassieke Muziek (piano)

Na je studie

Als je de studie Klassieke Muziek succvesvol hebt afgerond, mag je de titel Bachelor of Music voeren. Je hebt een geweldige artistieke basis en bent toegerust op de veelzijdige beroepspraktijk als musicus. Je kunt je eigen keuzes maken en je visie in een professionele setting verwoorden. Vanuit de grote praktijkervaring die je hebt opgedaan tijdens je studie, heb je de mogelijkheid een goed netwerk op te bouwen.

Zelfstandig muzikant

Tijdens je studie heb je intensief nagedacht over en onderzoek gedaan naar jouw gewenste rol als musicus binnen de samenleving. Je hebt verschillende kanten van de beroepspraktijk ervaren en hebt mensen ontmoet die het pad, dat jij wilt bewandelen, kennen. Je hebt op deze manier de beste voorbereiding genoten voor je eigen ingang in het professionele leven.

Als musicus kun je op veel verschillende manieren gebruik maken van je muzikale kennis en kunde. Je wordt bijvoorbeeld freelancer bij muziektheater-, opera- of orkestproducties of bent actief met een eigen ensemble. Je kunt kiezen om je aan te sluiten bij een muziekschool of je eigen lespraktijk op te zetten. Je uitvoerende carrière kun je daarmee combineren. Maar denk ook aan het creëren en begeleiden van activiteiten binnen bedrijven of wijken. Daarnaast kun je je vaardigheden toepassen achter de schermen, bijvoorbeeld als projectmanager of producent.

Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Met een bachelor Klassieke Muziek op zak ben je uitstekend voorbereid op de masteropleiding. Daarin kun je je verder specialiseren in de richting die jou het meest aanspreekt.

Wil je liever een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs halen? Dan is de tweejarige studie Docent Muziek op Maat wellicht wat voor jou. Deze studie kun je ná je Bachelor-studie volgen. Je betaalt het gunstige wettelijke collegegeld.


Christiaan Kuyvenhoven is tegenwoordig werkzaam als pianist, presentator en producent/eigenaar van Certo Productions. In 2014 ontving hij de Wagner Stipendium Prijs voor zijn voorstelling Cosima.