Klassieke muziek

Na je studie

"Om samen met anderen een stuk naar een hoger niveau te tillen is het leukste wat er is."

Masha Galperina
Oud-student Klassieke Muziek (piano)

Na je studie

Na je studie Klassieke Muziek aan het Conservatorium in Zwolle voer je de titel Bachelor of Music en ben je goed toegerust voor de veelzijdige praktijk als musicus. 

Veelzijdig musicus

Veel van onze alumni werken als freelance musicus in muziektheater-, opera- of orkestproducties of zijn actief met een eigen ensemble. Daarnaast hebben ze een eigen lespraktijk of geven les aan een centrum voor de kunsten. Dit wordt ook wel een gemengde beroepspraktijk genoemd. Vanuit hun brede interesse zijn er ook alumni die zich ontwikkelen tot kundige projectmanagers.

Zelfstandig muzikant

Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

De master Klassieke Muziek sluit uitstekend aan op de bachelor. In deze masteropleiding kun je je verder specialiseren in de richting die je het meest aanspreekt. De tweejarige studie Docent Muziek op maat kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs. Als je Docent Muziek op Maat als tweede bachelorstudie kiest, betaal je het gunstige wettelijke collegegeldtarief.

Alumni

Oud-studenten zijn bijvoorbeeld:

Christiaan Kuyvenhoven is tegenwoordig werkzaam als pianist, presentator en producent/eigenaar van Certo Productions. In 2014 ontving hij de Wagner Stipendium Prijs voor zijn voorstelling Cosima.