Klassieke muziek

Cello

Na 28 jaar is er een eind gekomen aan het vaste docentschap van Jeroen Reuling aan het ArtEZ Conservatorium. Gelukkig zal hij in de komende jaren wél als vaste gastdocent aan ons conservatorium verbonden blijven.
Met ingang van september 2015 geven Karlien Bartels en René Berman het hoofdvak met veel vakkennis en energie vorm. Karlien Bartels, die de afgelopen drie jaren al een deel van de lessen op zich nam, heeft nu de klas van Jeroen overgenomen. De beide docenten werken intensief met elkaar samen bij de coaching van de cellostudenten in onder meer groepslessen en bij voorspeelmomenten.
Naast de 'gewone' cellolessen, is het voor derde- en vierdejaars studenten ook mogelijk om te kiezen voor lessen die specifiek aandacht besteden aan het spelen van barokmuziek.

Specifieke toelatingseisen Cello

Naast algemene toelatingseisen zijn er ook specifieke instrumentale toelatingseisen. Je bereidt minimaal één etude en één voordrachtsstuk voor, tenzij dit anders is aangegeven. De genoemde werken dienen als voorbeeld. Je kunt ook andere stukken kiezen met een vergelijkbare moeilijkheidsgraad.

Je speelvaardigheid wordt getoetst aan de hand van:

  • majeur en mineur toonladders en de daarbij behorende gebroken drieklanken;
  • twee etudes bijvoorbeeld Duport - Etuden, Gruetzmacher - Opus 38 of Lee - Opus 31;
  • drie voordrachtstukken bijvoorbeeld Romberg - Concert, Marcello - Sonate 2 of 5 of Faure - Elegie.

Hoofdvakdocenten

Karlien  BartelsKarlien  Bartels

Karlien Bartels

website

René  BermanRené  Berman

René Berman

website