Klassieke Muziek

Visie

Visie

ArtEZ biedt masterstudenten Klassieke Muziek aan het Conservatorium in Zwolle de ruimte om te experimenteren met muziek en moedigt hen aan om bij andere kunstdisciplines rond te kijken.

Foto Edwin Goed
Foto Edwin Goed
Foto Edwin Goed
Foto Edwin Goed
Foto Edwin Goed
Foto Erik Franssen
Foto Erik Franssen
Foto Erik Franssen
Foto Erik Franssen
Foto Erik Franssen

(Per)forming Identity

ArtEZ ziet afgestudeerde masterstudenten als de muzikale pioniers van de toekomst. (Per)forming identity is waar het om draait in de master Klassieke Muziek in Zwolle:

  • Jezelf profileren
  • Je verdiepen in actuele ontwikkelingen
  • Samenwerken, binnen en buiten je eigen discipline en je netwerk vergroten
  • Onderzoek doen, experimenteren en innoveren
  • Jouw artistiek ondernemerschap verder ontwikkelen

Jouw ideeën, waar je mensen mee weet te raken en te inspireren, daar draait het om. We vragen je jezelf uit te dagen, door onderzoek te doen, nieuwsgierig te zijn, te experimenteren en vragen te stellen, je zekerheden los te laten en op zoek te gaan naar je eigen drijfveren. Zodat je een eigen visie ontwikkelt. Een visie waarmee je een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de wereld, op een manier die aansluit bij jouw talent, jouw persoonlijkheid en jouw ambitie.

Keuzevrijheid als masterstudent

Om hieraan vorm te geven krijg je veel ruimte om je eigen programma samen te stellen in een individueel profileringdeel. Je bent vrij om onderdelen binnen de diverse studierichtingen van de master muziek te kiezen, mits er voldaan wordt aan het aantal studiepunten en de onderdelen aansluiten bij je persoonlijk studieplan.

Als klassiek musicus klaar voor een hybride beroepspraktijk

ArtEZ Conservatorium bereidt musici voor op een hybride beroepspraktijk. Afgestudeerden zijn in staat om meerdere beroepsrollen te combineren, zoals spelen in een ensemble, lesgeven en componeren. Daarnaast benutten ze kennis van buiten de eigen discipline om randvoorwaarden voor hun beroep te creëren. Ze werven fondsen, organiseren concerten en ontwikkelen een eigen merk.

Klassieke Muziek in Zwolle

Zwolle is een echte onderwijsstad met ondernemersgeest. De locatie is kleinschalig en vertrouwd. Tegelijk staat Zwolle bekend om haar aandacht voor vakmanschap en de rijkdom aan stijlen. Het Conservatorium heeft er nauwe banden met regionale partners zoals podia en festivals, maar ook in het onderwijs, bij het bedrijfsleven en bij de overheid.