Jazz & Pop

Specialisaties

In Arnhem kun je je in alle hoofdvakken specialiseren. Daarnaast is het mogelijk om je - als je wilt - verder te verdiepen in twee bijzondere richtingen: New Dutch Swing en Compositie voor Film en Theater.

New Dutch Swing

Zes belangrijke representanten van de stroming New Dutch Swing zijn als docent aan ArtEZ in Arnhem verbonden: Wilbert de Joode, Jacques Palinckx, Frank Gratkowski, Wolter Wierbos, Michael Vatcher, Ab Baars en Michiel Braam. De docenten zullen zich vooral richten op samenspelprocessen en het coachen van studenten bij het maken van muziekproducties en multidisciplinaire voorstellingen op de locatie Arnhem.

Compositie voor Film en Theater

In de specialisatie Compositie voor Film en Theater ontwikkel je jouw vaardigheden als filmcomponist, componist voor theater of een mix van die twee. Je volgt speciale colleges en gaat op stage in het buitenland. Je werkt aan eigen projecten en producties, in samenwerking met andere disciplines. Als componist speel je een verbindende rol in het interdisciplinaire project dat deel uitmaakt van het leerplan.

Als basis voor deze film- en theaterspecialisatie kun je de éénjarige Advanced Film Scoring and Production Course aan de musicube academy in Bonn volgen.

AbART is de band van oud-student Christoph Chudaska, die de specialisatie New Dutch Swing volgde.