Jazz & Pop

Na je studie

Na je studie

Na je studie Jazz & Pop aan het Conservatorium in Arnhem voer je de titel Bachelor of Music. Door de enorme variatie binnen Jazz & Pop lukt het ArtEZ om ieder jaar zeer gevarieerde musici af te leveren.

Afgestudeerden zoeken ieder voor zich een passende niche in de markt. Daardoor is er minder sprake van onderlinge concurrentie of een overvoerde markt. Door al binnen de studie sterk te segmenteren zijn studenten zich bewust van wat ze te bieden hebben en voor welke markt dit interessant is.

Veelzijdig musicus

Je kunt als musicus spelen in een band op podia en festivals of als studiomusicus aan de slag. Ook kun je kiezen voor de interdisciplinaire beroepspraktijk, zoals performances met beeldende kunst of theater en dans. Lesgeven is eveneens een optie, bijvoorbeeld op muziekscholen, centra voor de kunsten of binnen een eigen lespraktijk. Nagenoeg alle professionele musici combineren in de praktijk verschillende van bovengenoemde werkzaamheden.

Zelfstandig Muzikant

Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

De master Jazz & Pop sluit uitstekend aan op de bachelor. In deze masteropleiding kun je je verder specialiseren in de richting die je het meest aanspreekt. De tweejarige studie Docent Muziek op Maat kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs. Als je Docent Muziek op Maat als tweede bachelorstudie kiest, betaal je het gunstige wettelijke collegegeldtarief.

Alumni

Oud-studenten zijn bijvoorbeeld: