Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Interieurarchitectuur

Stage

Stage

In het tweede semester van het derde jaar loop je een stage van minimaal vijf maanden die past bij jouw interesse binnen het vakgebied.

De stage is een aanvulling op het lesprogramma. Binnen de muren van de academie staat de student centraal. Hier krijg je de ruimte om te experimenteren, nieuwe dingen te ontdekken en fouten te maken. Tijdens de stage gaat het over de persoonlijke competenties: hoe neem je initiatief binnen een organisatie. Hoe voeg je je binnen een bureau zonder je zelfstandigheid te verliezen. En hoe ga je om met een opdrachtgever. Je leert je vaardigheden toe te passen en maakt kennis met het werkveld.

Stageplaatsen

De stageplaatsen variëren van werken als ontwerper binnen een architectenbureau tot meewerken in een atelier van een autonoom kunstenaar. Studenten liepen bijvoorbeeld stage bij:

Ook een stage in het buitenland is dus mogelijk. De afdeling Onderwijs & Kwaliteit van ArtEZ kan je daarbij ondersteunen door bijvoorbeeld een subsidie aan te vragen binnen het Erasmus programma.