Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Graphic Design deeltijd
Menu Graphic Design deeltijd

Toelating

Toelating

Werk je in de creatieve sector of werk je in een andere branche, maar heb je grote affiniteit met grafisch ontwerp? Meld je dan aan voor de enige vierjarige deeltijdopleiding Graphic Design aan een kunsthogeschool.

Er is op deze opleiding jaarlijks plaats voor 15 studenten.

Direct aanmelden

Je meldt je voor de opleiding via Osiris.

Direct aanmelden

Lees hieronder eerst de toelatingseisen.

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Graphic Design, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  • Mbo-4-diploma vormgeving of een gelijkwaardig diploma; of werkzaam in een andere branche en een aantoonbaar talent voor en grote affiniteit met grafisch ontwerp.
  • Voor deze opleiding gelden taaleisen.
  • Positieve uitslag van het toelatingsexamen. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen.

Wat wij toetsen

  • Het vermogen je beeldend uit te drukken, te werken vanuit de waarneming en conceptueel te werken. Je hebt inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal. Uit jouw werk spreekt oorspronkelijkheid en originaliteit.

  • Je bent communicatief vaardig, deelt jouw fascinatie en inspiratie en toont daadkracht en discipline.

  • Je hebt een onderzoekende en experimentele instelling, belangstelling voor kunst en cultuur en gerichte belangstelling voor het vakgebied.

Gesprek met toelatingscommissie

De toelatingsprocedure bestaat uit een gesprek met de toelatingscommissie. Deze commissie bestaat uit docenten en studenten van Graphic Design. Tijdens het gesprek leg je een portfolio van jouw eigen werk voor. Je licht dit toe en vertelt over de ideeën achter je werk. Neem ook ontwerpen en schetsen mee die inzicht geven in het maakproces. Beslissend zijn je beeldende vermogens en je creativiteit. De commissie zal vragen ook naar je motivatie en zal ook benieuwd zijn naar je kennis over beeldende kunst en vormgeving.

Toelatingsdata

  • Woensdag 11 januari 2023, 18.00 uur
  • Woensdag 18 januari 2023, 18.00 uur

Uitslag en geldigheid

Binnen een dag na het gesprek met de toelatingscommissie hoor je of je artistiek toelaatbaar bent. Binnen een week ontvang je officieel bericht hierover. In geval van afwijzing proberen we je inzicht te geven in de redenen daarvoor.
Een positieve toelating is alleen geldig voor de studie waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een studie of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hier apart voor inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.