Graphic Design

Na je studie

Na je studie

Na je studie Graphic Design in Arnhem voer je de titel Bachelor of Arts. Als pas afgestudeerde grafisch ontwerper kun je gaan werken bij een ontwerpbureau in de creatieve dienstverlening. Je kunt ook een eigen ontwerpstudio starten of doorstuderen.

Je wordt opgeleid om als ontwerper zowel in de rol van producent, als in die van auteur, uitgever, curator of cultureel ondernemer te werken.

Grafisch ontwerper bij een bureau of organisatie

Na je studie kun je aan het werk bij een bureau of andere organisatie in de media- en entertainmentindustrie of de creatieve zakelijke dienstverlening. Alumni komen terecht bij ontwerpbureaus in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld bij RAW Color, Lesley Moore, LAVA, LUST, 2x4 (New York), Bruce Mau (Toronto) en LAVA Beijing.

Zelfstandig grafisch ontwerper

Andere studenten weten een succesvolle zelfstandige praktijk en collaboraties op te zetten zoals Simons en Boom, Almanak, Bitcaves, Pinar & Viola en Team Thursday.

Als service bieden we afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Vanwege het sterke theoretische programma kun je ook doorstromen naar een masteropleiding in binnen- of buitenland. Bijvoorbeeld de master Werkplaats Typographie van ArtEZ of een master aan de University of Reading of Yale.

Onderwijsbevoegdheid in twee jaar

Na je bachelor kun je in twee jaar tijd je lesbevoegdheid voor docent beeldende kunst en vormgeving halen. Veel kunstenaars en vormgevers combineren het kunstenaarschap met een baan als docent. Als je Docent BKV op maat als tweede bachelorstudie kiest, betaal je het gunstige wettelijke collegegeldtarief.