Fine Art

Na je studie

"Voor ik met deze opleiding begon ben ik naar open dagen van allerlei kunstopleidingen geweest.

Toen ik de AKI binnenkwam gebeurde er wat met mij. Ik had het idee een atelier binnen te stappen.

Ik was meteen verkocht`."

Kevin Bauer
Oud-student en winnaar van de Outstanding Student Achievement in Contemporary Sculpture Award van het International Sculpture Centre in Hamilton (USA).

Na je studie

Na je studie Fine Art aan de kunstacademie in Enschede voer je de titel Bachelor of Arts. Je kunt aan de slag als zelfstandig beeldend kunstenaar, fotograaf, filmmaker of curator. Daarnaast kun je doorstuderen aan verschillende masteropleidingen.

Foto: Nancy de Graaf studeerde in 2016 af bij AKI Art&Design Painting en won o.a. de Heartfundprijs en een Buning Brongers prijs, beide voor schilderkunst. In 2018 kreeg zij een werkbijdrage van het Mondriaanfonds.

Zelfstandig kunstenaar

Onze bacheloropleiding Fine Art bereidt je voor op een bestaan als beeldend kunstenaar: je maakt je eigen autonome werk en/of werkt in opdracht en in teamverband. De beroepspraktijk van beeldend kunstenaars gaat tegenwoordig verder dan de grenzen van hun eigen discipline. Vaak werken kunstenaars ook als curator, filmmaker, fotograaf, organisator of (kunst)criticus. Ook werken ze samen aan projecten met bijvoorbeeld planologen, architecten en wetenschappers. Er is een grote vraag naar creatieve mensen in de huidige maatschappij.

Als service bieden we afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Er zijn verschillende mogelijkheden om verder te studeren, zoals de master Fine Art (Dutch Art Institute). De tweejarige studie Docent BKV op Maat kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs.

Alumni

Bekijk werk van oud-studenten van AKI ArtEZ.