Fashion Strategy

Visie

Visie

Tijdens de Master Fashion Strategy van ArtEZ in Arnhem word je opgeleid tot modeprofessional, waarbij een persoonlijke benadering en individuele begeleiding binnen een onderzoeksgemeenschap centraal staan.

Opleiden modeprofessionals

We streven ernaar getalenteerde professionals aan te trekken, die durven te experimenteren en niet bang zijn voor samenwerking tussen verschillende disciplines, die een duidelijke kijk op hun eigen rol binnen de modewereld ontwikkelen en in staat zijn om hun koers waar nodig bij te stellen. Op basis van intensieve coaching leren de studenten om kritisch naar hun eigen werk en zichzelf te kijken, en om zichzelf in de professionele, internationale modewereld te vestigen.

Ons streven is om modeprofessionals op te leiden die het huidige mainstream modesysteem vanuit hun eigen fascinatie bevragen en de grenzen van de heersende modediscussie opzoeken via ontwerp en onderzoek.

Een erkende reputatie

ArtEZ bestaat al ruim 60 jaar, waardoor we over een enorm erfgoed beschikken, met een uitgebreid netwerk van invloedrijke alumni. Doordat ze vanzelfsprekend ver van elke mode-inrichting zijn geplaatst, krijgt elke student veel ruimte om zijn of haar eigen kenmerkende stijl te verkennen en ontwikkelen.

Design research

Design research bestaat bij de modemasters van ArtEZ uit conceptualisatie, prototyping, positionering en verspreiding. Dit wordt niet alleen als theoretische of analytische bezigheid gezien, maar ook als een experiment waarin innovatie wordt verkend door design. Dit maakt het beheersen van deze vaardigheid bijzonder praktisch.

Mode en design gerelateerde workshops en excursies

De opleiding biedt excursies, symposia en uitwisselingsprojecten met andere hogescholen voor design. Elk jaar worden er nieuwe workshops gegeven door inspirerende internationale professionals op het gebied van mode en design.