Docent Theater Zwolle

Projecten

Tijdens de studie neem je deel aan verschillende projecten. Zo maak je theater op locatie en ontwikkel je lessen en presentaties binnen en buiten de academie. Je zult samenwerken met klasgenoten, maar ook studenten van andere opleidingen. 

Introductieweek

ArtEZ Zwolle start het schooljaar met een gezamenlijke introductie. In één week maak je met alle eerstejaars studenten van het Conservatorium, Art & Design en Theater een parade die als opening van het stadsfestival in Zwolle door de stad trekt.

Interdisciplinair project (propedeuse en hoofdfase)

Samen met de docentenopleidingen Muziek en Beeldend vorm je een hecht netwerk. Je werkt samen, ontwikkelt lessen samen en bezoekt verschillende kunstuitingen van elke discipline. Deze driejarige leerlijn bereidt je daarnaast voor op ckv en kunst algemeen.

Winterlab (propedeuse en hoofdfase)

In dit project werken alle eerste, tweede en derdejaars studenten van de opleidingen Animatie, Comic, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Interieurarchitectuur, Graphic Design, Illustratie en Theater samen. In twee weken wordt in verschillende Labs met gastdocenten gewerkt.  
Zomerlab (propedeuse)

Dit project lijkt op het Winterlab, maar is alleen voor alle eerstejaars studenten. In een week voor de zomervakantie worden studenten geïnspireerd en maken ze kennis met nieuwe denkwijzen. 

Norg (hoofdfase)

Werken, eten en slapen op locatie. Tijdens dit project krijg je een plek aangewezen waar je in 2,5 week een solovoorstelling op locatie maakt. Op het festival Worteldagen (met Pinksteren) worden de voorstellingen gespeeld voor publiek.

Finals (afstudeerfase)

De opleiding wordt afgesloten met een afstudeervoorstelling tijdens een festival van meerdere dagen. Dit wordt in samenwerking met de Zwolse Theaters opgezet. Als vierdejaars studenten organiseer je een afstudeerfestival vol debatten, educatie, installaties, voorstellingen en theatrale wandelingen.