Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Docent Theater

Na je studie

Na je studie

Na je studie Docent Theater in Zwolle voer je de titel Bachelor of Theatre in Education (BEd). Je hebt een eerstegraads lesbevoegdheid in het vak theater, waarbij je onder andere kunt gaan werken als theaterdocent of theatermaker.

Na je opleiding Docent Theater

Je hebt nu veel mogelijkheden. Je kunt nu aan de slag als zelfstandig cultureel ondernemer. Theaterdocenten werken met veel verschillende mensen op veel verschillende plaatsen.

Als theatermaker met voorstellingen in wijken, op festivals of in theater. Je kunt gaan werken als theaterdocent en maker binnen het onderwijs bij kunstencentra, bij educatieve diensten van theatergroepen en musea. Als publiekswerker bij theaters.

Voor jezelf beginnen

Vaak is een docent theater een zelfstandig ondernemer die op verschillende plaatsen en met uiteenlopende mensen aan het werk is. Als service biedt het ArtEZ Business centerafgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Na je bacheloropleiding kun je ook verder studeren aan de Master Kunsteducatie, de Master Performance Practices of de Master Artist Educator van ArtEZ.