Docent Theater

Na je studie

"Door theater wil ik mensen een bredere kijk geven op de wereld om hen heen. Een aanraking, een ervaring of een passie te delen door contact te maken via theater."

Lotte Rosier
Oud-student

Na je studie

Na je studie Docent Theater in Arnhem voer je de titel Bachelor of Education in Theatre. Je hebt een eerstegraads lesbevoegdheid in het vak theater (drama), waarbij je o.a. kunt gaan werken als kunstdocent of theatermaker.

Na je opleiding Docent Theater

Je hebt nu veel mogelijkheden. Je kunt gaan werken als kunstdocent binnen het onderwijs, werken als theaterdocent bij kunstencentra, verenigingen en instellingen. Maar ook als theatermaker, medewerker bij een educatieve dienst van een theatergezelschap, regisseur, organisator, of artistiek leider. Je kunt ook aan de slag als zelfstandig cultureel ondernemer en organisator van theaterprojecten. Theaterdocenten werken met veel verschillende doelgroepen op veel verschillende plaatsen.

Voor jezelf beginnen

Vaak is een docent theater een zelfstandig ondernemer die op verschillende plaatsen en met uiteenlopende mensen aan het werk is. Als service bieden we afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Na je bacheloropleiding kun je onder andere verder studeren aan de master Kunsteducatie, de master Theatre Practices of de master Artist Educator van ArtEZ.