Docent Muziek

Projecten

Terugkerende onderdelen van de studie zijn projecten als de Koorklas, de Improvisatieweek en ArtEZ Finals.

Een van de jaarthema's van de opleidingen Muziektherapie en Docent Muziek was Songlines naar het boek van Bruce Chatwin, waarin hij laat zien dat in de Aboriginal-cultuur iets pas bestaat als het opgenomen is in een lied; door het landschap vast te leggen in liederen ontstaan de Songlines. Als het landschap verwoest wordt is er een probleem...

Improvisatieweek

Docent Muziek Zwolle/Enschede en Muziektherapie hebben elk jaar een gezamenlijke Improvisatieweek. Onder leiding van gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland werk je vanuit muziek, dans en theater toe naar een spectaculaire eindpresentatie. Gastdocenten zijn onder meer Paul Griffiths (muziekimprovisatie), Adriaan Luteijn (dans) en muziek(theater)docenten.

Improvisatieweek 2015 met gastdocent Paul Griffiths
Improvisatieweek 2015 met gastdocent Paul Griffiths

ArtEZ Koorklas

Alle eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Docent Muziek zingen in de koorklas, samen met de studenten Muziektherapie. Er zijn twee projecten per jaar (één klassieke, één pop/jazz) met elke keer een ander thema, waarbij de dirigent kan wisselen. Het project wordt afgesloten met een voor publiek toegankelijk concert op een externe locatie. Ook instrumentalisten spelen tijdens die concerten mee in een solistische of begeleidende rol.

ArtEZ Finals

Tijdens deze gezamenlijke projectweek met de opleidingen Docent Muziek Zwolle en Muziektherapie wordt het beste gepresenteerd uit de Improvisatieweek, de Koorklassen, de ensembles van het hoofdinstrument en de Werkplaats Muziektheorie.