Docent Muziek

ONLINE TOELATINGEN I.V.M. CORONA-VIRUS:  de toelatingsexamens voor de opleiding Docent Muziek Enschede gaan gewoon door! Om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen zullen de toelatingen online plaatsvinden. Meld je dus gewoon aan via de button AANMELDEN

Bij de opleiding Docent Muziek in Enschede word je een allround musicus die houdt van muziek maken en samenspelen. Ook ontwikkel je jouw talent voor het lesgeven en word je een expert in het schrijven en arrangeren van muziek.

Dit is Docent Muziek bij ArtEZ in Enschede:

  • Je ontwikkelt je onder begeleiding van uitstekende docenten en in een prima sfeer tot een enthousiaste en deskundige docent muziek, kunst algemeen en CKV.
  • Je werkt intensief samen met ongeveer 50 studenten uit alle jaargroepen, gaat 3 keer samen op cultuurreis naar het buitenland en werkt met elkaar jaarlijks aan een muziektheatervoorstelling genaamd de MuziekProductie.
  • Je krijgt een goede muzikale basis door les op je hoofdinstrument, zangles, pianoles, gitaarles en slagwerk. Er zijn een groot aantal instrumentale en vocale ensembles waar je deel van uitmaakt. De lessen op je hoofdinstrument (klassiek & licht) worden gegeven door o.a. docenten uit het OvhO en van de Popacademie.
  • Er is veel aandacht voor methodiek/didactieklessen, waarin je leert les te geven en waar je stages van A tot Z begeleid worden.
  • Je krijgt aanzienlijke kennis en vaardigheden op het gebied van muziektheorie, muziekgeschiedenis en gehoortraining door een revolutionaire manier van aanbieden: de Werkplaats Muziektheorie, waarin muziek schrijven centraal staat.
  • Je neemt deel aan verschillende projectweken onder leiding van professionals uit binnen- en buitenland.
  • Door samenwerking met MediaMusic, Popacademie en Muziektherapie kun jij lessen volgen bij deze afdelingen en zo je studie nog beter laten aansluiten bij jouw persoonlijke talenten en wensen.
  • Je experimenteert met nieuwe onderwijsmodellen, gekoppeld aan de nieuwste technologische middelen.
  • Je kiest voor een gekwalificeerde TopOpleiding die gerenommeerd is in Nederland;

Na je studie heb je een eerstegraads lesbevoegdheid. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in het reguliere onderwijs, bij muziekscholen of bij een educatieve dienst van een orkest, ensemble of operagezelschap. 

Verkorte opleiding

Wanneer je al een conservatoriumdiploma hebt (dat geldt ook voor afgestudeerde muziektherapeuten), maken we een studieplan voor je zodat je in jouw tijd op jouw manier, in twee jaar het diploma Docent Muziek kunt halen. De verkorte opleiding is ook toegankelijk voor afgestudeerden van pabo-opleidingen. Voor hen geldt een studieduur van maximaal drie jaar, afhankelijk van vrijstellingen.

Toelating Docent Muziek Enschede

Na je aanmelding via Studielink nodigen we je uit voor het toelatingsexamen. De inhoudelijke informatie vind je bij Toelating.

Vooropleiding Muziek

ArtEZ heeft diverse vooropleidingen ter voorbereiding op de bachelor Docent Muziek. Bekijk hier de mogelijkheden.

 

Opleiding docent muziek Conservatorium Enschede 
Opleiding docent muziek Conservatorium Enschede 
Studie docent muziek Enschede
Docent Muziek Enschede