Docent Dans

Visie

‘De dansdocent van de toekomst is de dansmakende, ondernemende, dansende professional die met een visie binnen maatschappelijk- en sociale context werkt vanuit een artistiek perspectief’

Netty van den Bosch
Hoofd opleiding

Visie

De opleiding Docent Dans in Arnhem leert je om dans als een individuele uitingsvorm en kunst te zien, waarbij de leerling die met dans bezig is, centraal staat.

Elke leerling leert op een andere manier, heeft zijn eigen sterke kanten binnen dans. De een is meer een danser, de ander een kijker of criticus, de volgende een maker. 

Tijdens de opleiding ontwikkel en profileer je je binnen je persoonlijke mogelijkheden en affiniteiten tot een docent met een eigen signatuur. Als docent moet je in staat zijn om hetzelfde te stimuleren bij je leerlingen: hun individuele ontwikkeling binnen het brede begrip dans.

Benaderingswijzen in Danseducatie
Benaderingswijzen in Danseducatie

Samenwerken met opleidingen

Samenwerken (interdisciplinair) en een ondernemende houding zijn belangrijke aandachtspunten gedurende het hele programma. Studenten van de bachelor Docentenopleidingen Beeldende Kunst en Vormgeving, Muziek, Dans en Theater volgen het interdisciplinair programma van ArtEZ. Je werkt aan praktijkgerichte projecten waarbij de onderlinge relaties tussen de verschillende kunstdisciplines centraal staan. Deze interdisciplinaire benadering is een waardevolle start van je professionele netwerk en bied je een stevige en brede basis in het toekomstig werkveld in het onderwijs en daarbuiten.