Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Visie

Allard Koers
Hoofd Docent BKV Arnhem

Visie

De wereld beter maken met kunst. Alle mensen in aanraking laten komen met kunst en design, ook voor degene voor wie dat niet zo aantrekkelijk of vanzelfsprekend is. Leerlingen helpen om hun eigen talent te ontwikkelen. Mensen begeleiden in hun creatieve maakproces. Anderen aanzetten tot maken/ creëren. Dat is de ambitie van de meeste studenten en bij ons kun je leren hoe je dat doet.

Opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving - Eindexamenexpositie
Opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving - Eindexamenexpositie
Opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving - Eindexamenexpositie

Wat bieden we jou?

Ontwikkelen van jouw artistiek talent

Ongeveer de helft van de studietijd besteed je aan beeldende vakken, zowel autonoom als toegepast. Denk aan: tekenen, schilderen, fotografie, film, ruimtelijk autonoom, productontwerp en grafisch ontwerp.

Kijken naar en interpreteren van kunst

Je bestudeert en analyseert de theorie van kunst en cultuur, verdiept je in kunstenaars uit het verleden en heden, in beeldende kunst, architectuur, mediakunst en design. Je leert om anders te kijken, verdiept je in creatieve maakprocessen en je ontwikkelt een eigen visie.

Leren lesgeven

In diverse stages en projecten ervaar je hoe het is om te werken op scholen, bij culturele instellingen en musea. Je leert als docent (met pedagogische en didactische kennis en vaardigheden) anderen de waarde en betekenis van kunst en design te laten ervaren, ofwel door het zelf te maken ofwel door ernaar te kijken. En dat voor iedereen: van kind tot volwassene, van geïnteresseerde tot ongeïnteresseerd publiek, van individu tot grote groep. 

Samenwerking

met opleidingen: Als student werk je samen met studenten van de andere docentenopleidingen (Dans en Theater). Interdisciplinair samenwerken is een cruciale vaardigheid in deze tijd en het hybride werkveld. Lees meer over deze unieke samenwerking