Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Zwolle

Projecten

In projecten ontwikkel je algemene beroepsvaardigheden zoals samenwerken en organiseren. Een ondernemende houding en zelfstandig werken staan centraal.

Zomerlab

Het Zomerlab is een interdisciplinair project van Art en Design en Interieur Architectuur Zwolle. In dit project gaan studenten in kleine groepen op bezoek gaan bij kunstenaars of ontwerpers. Zij nemen de studenten voor een week op in hun wereld. Vanuit wandelingen, een reis, vervelen of bij voorbeeld een opdracht ontstaat nieuw gedachtengoed.

Winterlab

Studenten van verschillende studierichtingen van drie studiejaren werken tijdens Winterlab twee weken intensief met elkaar samen aan een vraagstuk uit de samenleving. Denk daarbij aan vragen zoals: is de leegstand in de binnenstad van Zwolle een probleem of biedt het juist kansen? Studenten ontvangen het vraagstuk per team op maandagochtend en presenteren op vrijdag in de week daarna enkele verbeelde scenario’s.

Mediacultuur

Tijdens het project Mediacultuur leren derdejaars studenten zelf mediawijs te worden en ontwerpen ze lessen voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Onderdeel van het project is een aantal gastcolleges door prominente mediadeskundigen, waaronder journalist en schrijver Joris Luyendijk.

Cultuurroute

Tweedejaars studenten van alle docentenopleidingen van ArtEZ werken in projectteams. Ze inventariseren de directe culturele omgeving en verwerken de gegevens tot een interactieve website voor VO-scholieren. Dit project is onderdeel van het interdisciplinair programma.

ArtEZ 24 hours

In het academiegebouw in Zwolle werken studenten 24 uur lang, van zaterdag 4 oktober 11.00 uur tot zondag 5 oktober, 11.00 uur. Deze gebeurtenis valt samen met het 24-Hour World Comics Day op 3 oktober. Je kunt het op Twitter volgen via #ArtEZ24hour en via de ArtEZ live stream.