Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Zwolle

Na je studie

Na je studie

Na je opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Zwolle voer je de titel Bachelor of Education en heb je een eerstegraads lesbevoegdheid. Je bent een pedagogisch ontwerper van beeldende kunsteducatieve activiteiten.

Na je studie voer je de titel Bachelor of Fine Art and Design in Education. Je bent bevoegd om beeldende lessen en CKV te geven in het basisonderwijs, voortgezet en middelbaar onderwijs en hoger onderwijs. Daarnaast kun je werkzaam zijn als kunsteducatief medewerker voor onder andere musea, expositieruimtes en creatieve centra. Ook kan je als zelfstandig ondernemer aan het werk. We zien vaak dat studenten die uitstromen een gecombineerde beroepspraktijk ontwikkelen.

Doorstuderen

Eenmaal afgestudeerd aan de bachelor opleiding Docent BKV kun je ook verder studeren in een masteropleiding, bijvoorbeeld de master Kunsteducatie of de master Artist Educator van ArtEZ. Ook de master SEN (Special Educational Needs), of bij voorbeeld een master in Fine Art of Actuele Kunstgeschiedenis zijn interessante vervolgstudies.

Alumni DBKV Zwolle

Tot slot wil DBKV Zwolle zich meer en meer inzetten om activiteiten te organiseren met en voor alumni. Kijk bij voorbeeld naar dit blog.