Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd

Visie

Visie

Tijdens de deeltijd opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Zwolle help je anderen hun talent te ontwikkelen en je passie over te brengen op verschillende doelgroepen.


foto: Aetzel Griffioen

Vanuit dit denken en maken ontwikkel je uitdagende en krachtige beeldende leeromgevingen voor anderen. Met behulp van didactische en pedagogische bekwaamheid weet je leerprocessen van anderen vorm te geven.

Ontwikkelen beeldend talent

Ongeveer de helft van de studietijd besteed je aan beeldende vakken, zowel op het gebied van autonome kunst als vormgeving. Hierbij staat het ontwikkelen van je eigen beeldende talent centraal. Daarnaast bestudeer en analyseer je de theorie van kunst en cultuur. Je verdiept je uitgebreid in de achtergronden van kunstenaars uit het verleden en heden, in architectuur, mediakunst en design. Je leert om anders te kijken, verdiept je in creatieve maakprocessen en je ontwikkelt een eigen visie. Je volgt theorievakken als beeldbeschouwing, esthetica en filosofie.

Binnen de educatie ontwikkel je theoretische inzichten in de vraag wat goed onderwijs is, maar doe je tevens ervaring op in het voorbereiden en verzorgen van onderwijsactiviteiten voor verschillende doelgroepen.