Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Excursies en projecten

-Excursies zijn bij uitstek geschikt om beeldende kunst en vormgeving op locatie te bestuderen en te ervaren.
-Projecten bieden ruimte aan actuele ontwikkelingen en biedt jou de mogelijkheid om het werkveld (op een andere manier dan in stage) te leren kennen.

 

Excursies 

Excursies zijn bij uitstek geschikt om beeldende kunst en vormgeving op locatie te bestuderen en te ervaren. Samen op pad om met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen: een feest der herkenning als je de afbeeldingen van boeken of internet 'live' ontmoet.

Tijdens excursies gaat de kunstgeschiedenis leven. Kijk je naar nieuwe werken die je leert duiden. Veel kunst kijken is van groot belang om je eigen beeldend werk te ontwikkelen. Jouw eigen ideeën ontwikkelen zich, je visie verdiept. 

Projecten

Projecten bieden ruimte aan actuele ontwikkelingen en biedt jou de mogelijkheid om het werkveld (op een andere manier dan in stage) te leren kennen. Projecten haken aan op nieuwe ontwikkelingen en daarbij halen we ook expertise van buitenaf ter verdieping. Projecten kunnen ook ontstaan door een specifieke vraag uit het werkveld op het gebied van kunst, design en educatie. Een opdrachtgever legt die vraag neer en als student werk je aan je onderzoekende en ondernemende houding.

In het eerste jaar wordt bijvoorbeeld in het project Kunst & Techniek samengewerkt met KunstLAB Arnhem. In dit project maak je niet alleen kennis met diverse technische mogelijkheden die toepasbaar zijn in artistieke projecten, maar ga je ook aan de slag met een maatschappelijke casus aan de hand van een actueel een concreet vraagstuk uit deze regio. Via onder meer Design Thinking en makersonderwijs leer je innovatieve plannen te ontwikkelen voor het vraagstuk. 

In projecten werken voor opdrachtgevers is zeer divers. Zo werken studenten bijvoorbeeld met bijvoorbeeld Expoplu, een platform voor hedendaagse kunst, waar zij een educatief project ontwikkelden voor een tentoonstelling die nog in de maak was. Of voor Old-School, waar studenten in het woonzorgcentrum Vreedenhoff werkten aan het visualseren van kennis. Ook werkten we samen met festivals als Down the Rabbit Hole, Bevrijdingsfestival waar studenten concepten ontwikkelen en bouwen op locatie. Een greep uit de contacten: Museum Arnhem, KunstLAB Arnhem, Provincie Gelderland, Cultuurmij Oost en nog veel veel meer.   

Excursie in Rome
Excursie in Rome