Crossmedia Design

Visie

Ina Bode
Hoofd Crossmedia Design

Visie

Tijdens de studie Crossmedia Design in Enschede leer je te ontwerpen in zowel 2D, 3D als 4D, waarbij vragen als wat wil ik communiceren altijd centraal staan. Daarbij vervagen de grenzen tussen de ontwerpdomeinen steeds meer. Alles wat in het verleden statisch was, kan nu bewegen. Het beroepsveld vraagt om ontwerpers die kunnen omgaan met de grenzen en mogelijkheden van het nieuwe medialandschap en die conceptuele en visuele keuzes kunnen maken.

Crossmedia Design Enschede
Cross media Design - Eindexamenwerk
AKI ArtEZ Enschede
AKI ArtEZ eindexamenwerk Crossmedia Design Enschede
Crossmedia Design Enschede - Finals 2014

Crossmedia designer van de toekomst

Wat wil ik communiceren? Hoe kan ik mijn doel zo goed mogelijk bereiken? Welke middelen gebruik ik? Dit zijn de vragen waar je je als student Crossmedia Design mee bezig houdt. Crossmedia Designers zetten hun individuele talenten in om een authentiek, goed communicerend eindproduct te realiseren.

De producten zijn daarbij zowel 2D (print): boek, affiche, folder, logo als 3D (ruimtelijk): tentoonstelling, bewegwijzering, public space en 4D (time-based): film, animatie, website, apps, en meer. Tijdens je studie kun je je in een medium, bijvoorbeeld film, specialiseren. Specialisatie is echter niet verplicht.

AKI ArtEZ, een kleine academiegemeenschap

Je studeert Crossmedia Design bij AKI ArtEZ in Enschede. De AKI is een overzichtelijke academiegemeenschap van kunstenaars, ontwerpers, vakmensen en studenten. De sfeer is heel eigen, iedereen kent elkaar. Verschillende kunst- en designdisciplines beïnvloeden elkaar waarbij de grenzen graag worden opgezocht.