Crossmedia Design

Toelating

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen?

Volg de Vooropleiding Art & Design.

Toelating

Ben je creatief, analytisch sterk en heb je het idee om Crossmedia Design te gaan studeren, dan kun je je voor een toelating aanmelden. De toelating toont aan dat je voldoende talent en motivatie hebt om in de studie te slagen.

Toelatingseisen Crossmedia Design AKI ArtEZ

•Vwo, havo, mbo (niveau 4) of gelijkwaardig diploma.
•Voor deze opleiding gelden taaleisen.
•Positieve uitslag van het toelatingsexamen. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen.

Taaleisen

Crossmedia Design wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.
• Crossmedia Design in het Nederlands: taaleis niveau B2 of vergelijkbaar
• Crossmedia Design in het Engels: taaleis niveau IELTS 5.5 of vergelijkbaar

De aanleverdeadline is 31 Augustus en zelfs 31 Mei als je een verblijfsvergunning nodig hebt om bij ArtEZ te kunnen studeren!
Check de taaleisen

Aanmelden

Aanmelden doe je via Studielink. 
Als je je in Studielink aanmeldt, krijg je informatie over de toelatingsdata. Daarna krijg je alle info per post toegestuurd.

Portfolio

Met de samenstelling van je portfolio verwachten we van je dat je ons inzicht geeft in je talent en je interesses en je motivatie. Dus neem alles mee wat je in het verleden hebt gemaakt en teken, schilder, plak, knip, fotografeer, maak films en laat ons zien wat je kunt! Van alles wat niet te transporteren valt, kun je foto’s of video’s op een USB-stik meenemen of ze ook online presenteren. Stel je actief op, zorg dat je je werk kunt toelichten en neem ook tussenmateriaal en schetsboeken mee! De docent zal vragen naar je motivatie en alles daarom heen en ook benieuwd zijn naar je kennis over vormgeving en beeldende kunst. Beslissend voor de toelating zijn je beeldend vermogen en creativiteit.

Procedure Toelating

Voordat je bij Fine Art kunt worden toegelaten moet je toelatingsexamen doen. We toetsen je kansen om uiteindelijk voor de studie te zullen slagen op de volgende onderdelen:

  • Je creërend vermogen; het vermogen je beeldend uit te drukken, te werken zowel vanuit de waarneming als conceptueel. 
  • Je inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal. Spreekt uit jouw werk oorspronkelijkheid en originaliteit?
  • Je communicatieve vermogen; beschik je over communicatie vaardigheid? Draag je je fascinatie en inspiratie uit? Toon je  daadkracht en discipline?
  • Je vermogen tot kritische reflectie; heb je een onderzoekende en experimentele instelling? Heb je belangstelling voor kunst en cultuur en voor ons vakgebied?

Om toegelaten te worden tot Fine Art vinden we het verder belangrijk dat je ons inzicht geeft in je persoon, je motivatie, je talent en je interesses.

Toelatingsexamen


Het toelatingsexamen neemt een ruim dagdeel in beslag. Je komt naar de academie met je portfolio. Je werkt gedurende de tijd dat je aanwezig bent aan een beeldende dagopdracht. De toelatingscommissie bestaat uit een groep docenten. Elke docent van de commissie ontmoet een aantal kandidaten 1 op 1. De ontmoeting begint met een persoonlijk gesprek over wie je bent en wat je wilt bereiken. Daarna neemt de docent jouw portfolio met je door. Aan het einde van de dag komt de toelatingscommissie bijeen om vast te stellen of je wordt toegelaten. Binnen 3 weken ontvang je een brief met informatie over de uitslag.

Voorbereiding

Met de samenstelling van je portfolio verwachten we van je dat je ons inzicht geeft in je persoon, je talent en je interesses. Dus teken, schilder, fotografeer, maak films en laat ons zien wie je bent! Van alles wat je niet kunt transporteren, kun je foto’s/video’s maken en meenemen of on-line zetten. 
Stel je actief op, draag uit wat je wilt onderzoeken en waardoor je wordt geïnspireerd. Zorg dat je je werk kunt toelichten en neem ook tussenmateriaal en schetsboeken mee! De commissie zal vragen naar je motivatie en alles daarom heen en ook benieuwd zijn naar je kennis over beeldende kunst en vormgeving. Beslissend voor de toelating zijn je beeldend vermogen en creativiteit. 

Uitslag en geldigheid


Over de uitslag van je toelatingsexamen krijg je binnen drie werkweken bericht. Als je wordt afgewezen proberen we je inzicht te geven in de redenen. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat volgt op het toelatingsexamen. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hiervoor apart aanmelden.

Plaats en tijd

Het toelatingsexamen duurt van 10.00 tot 15.00 uur en zal plaatsvinden op onze academie aan de Hulsmaatstraat 35 in Enschede.
- Meer info op: http://aki.artez.nl/highlight/toelating-crossmedia-design/

Toelatingsdata

Dinsdag 11 februari 2020
Dinsdag 17 maart 2020
Dinsdag 7 april 2020