Creative Writing

Visie

Een pond veren vliegt niet als er geen vogel in zit.

Bert Schierbeek

Visie

Tijdens de studie Creative Writing in Arnhem leer je stijl- en literaire middelen toe te passen, waarbij het ontdekken van de eigen mogelijkheden en talenten centraal staat.

Meervoudige geletterdheid

Luisterboeken, blogs en Twitter-poëzie: de manier waarop we teksten maken, bewaren en verspreiden is ingrijpend gewijzigd. Er is steeds meer interactie tussen tekst, multimedia en podium, en tussen fictie en non-fictie. Wat hierdoor ontstaat, wordt wel ‘meervoudige geletterdheid’ genoemd. Creative Writers zijn zich bewust van deze ontwikkelingen. Ze kunnen op verschillende wijzen, in verschillende media en voor een telkens verschillend publiek verhalen vertellen.

Brede oriëntatie als schrijver en redacteur

Je ontwikkelt je binnen de studie tot breed georiënteerd schrijver en redacteur, met een onderzoekende houding en het vermogen om verschillende literaire genres te beoefenen van proza, drama en poëzie tot documentaire en literaire non-fictie. Je leert stijlmiddelen toe te passen zoals tempo, ritme en perspectief. Ook maak je teksten waarin je literaire middelen inzet, zoals spanningsopbouw, point of view en verschillende stijlfiguren.

Samenwerking ArtEZ en Literair productiehuis Wintertuin

Creative Writing is als studie gestart in het studiejaar 2011-2012 en vormt een samenwerking tussen ArtEZ en Literair Productiehuis Wintertuin. Voor de theoretische basisvakken werkt de studie samen met de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen.