Comic Design

Propedeuse

Propedeuse: beeldende en reflectieve ontwikkeling

In het eerste jaar wordt de basis gelegd voor je beeldende en reflectieve ontwikkeling. Er is veel aandacht voor een verbredende kijk op beeldende kunst en vormgeving. Je start het jaar met een gezamenlijke introductieweek. Voor de herfstvakantie staat een multidisciplinaire studiereis naar Berlijn op het programma. Hieraan doen alle beeldende studierichtingen in Zwolle mee.

Individueel Onderzoek
In het eerste semester maak je kennis met het hoofdvak Individueel Onderzoek (IO) . Het Individueel Onderzoek bestaat uit een eigen beeldend onderzoek, dat wordt aangevuld met vaklessen. Deze vaklessen bestaan uit oefeningen en workshops die helpen om je vaardigheden te ontwikkelen. Individueel Onderzoek is bij uitstek een onderdeel van de studie waar jouw initiatief bepalend is voor het proces. Je wordt gestimuleerd zelfstandig een werkproces op te starten en gaande te houden. Zo ga je op zoek naar meer informatie over het vakgebied en naar jouw eigen talenten en voorkeuren.  Dit helpt je bij het vinden van jouw eigen stijl. De docenten ondersteunen je bij het formuleren van onderzoeksvraagstellingen, bij het maken van keuzes en bij het reflecteren op het werkproces.

Het tweede semester start met de het WinterLab in januari. Verder is er in dit semester veel ruimte om te experimenteren met verschillende technieken, media en vormonderzoek.

Gedurende het hele eerste jaar staat HOME op het rooster. Dit is het wekelijkse programma met gastdocenten die informatie geven over de beroepspraktijk en waarin ook studie-informatie gegeven wordt. Alle leerjaren nemen hieraan deel.

Vakken eerste jaar
ThinK (Theorie in Kunst)
Individueel Onderzoek (Individueel onderzoek, Beeldverhaal, Storytelling, Tekenen, Vormgeving, HOME)
Technische vaardigheden                                                              
Multidisciplinair (Introductie, Studiereis, Projecten, WinterLab, ArtEZ Studium Generale, ZomerLab)