Clinical research methods in music sciences and interventions

In samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen organiseren wij een summerschool voor klinische onderzoeksmethoden in muziektherapieën.

Muziekwetenschappen, muziekinterventies en muziektherapieën in de breedste zin van het woord werden steeds meer in de schijnwerpers van wetenschappelijk onderzoek geplaatst. Hiermee was de vraag naar klinische protocollen en uniforme methoden zowel een punt van discussie als noodzaak. Hoewel individuele behandelingsprotocollen hun weg vinden naar de klinische, op muziek gebaseerde praktijk, blijft het gebruik van methoden en methodieken voor velen een mysterie. Ondanks dat kwalitatieve methoden een lange traditie op dit gebied hebben, is het kwantificeren van resultaten door middel van zogenaamde gouden standaarden binnen de gezondheids en psychologische wetenschappen (meta-analyse, longitudinale ontwerpen, RCT, N = 1-RCT's) voor velen nog vaak een mysterie.

Dit is de ArtEZ / VU / HAN Summerschool:

  • Inleiding in de fundamentele onderzoeksvaardigheden die nodig zijn voor kwantitatieve onderzoeksontwerpen.
  • Voor studenten (BA / MA) en professionals met een gevarieerde muziekwetenschappelijke en / of interventieachtergrond.
  • Inzicht in onderzoeksmethoden die nodig zijn voor potentiële kandidaten, die een PhD-programma willen volgen op het gebied van music-based therapies and interventions.
  • Lezingen en workshops.
  • Het programma wordt in het Engels gegeven op 30 en 31 augustus 2018, van 9.30-17.00 uur op de VU Amsterdam.

Kijk voor de volledige informatie en het aanmeldformulier op de Engelse site.