Clinical research methods in music sciences and interventions

Doelgroep

Onderzoekers, therapeuten, pedadogen, docenten, studenten.

Trefwoorden

Statistiek – Methodologie – Nieuwe benaderingen van innovatie en onderzoek – Ontwikkeling – Therapie en onderwijs.

Keynote speakers

Onder meer:

  • Prof. Jörg Fachner PhD (UK), Music, Health and the Brain
  • Prof. Thomas Fritz PhD (GER), Neurocognition of Music
  • Prof. dr. Artur Jaschke (NL), Music-based Therapies and Interventions
  • Prof. Rafael Ramirez PhD (ES), Music Technology
  • Prof. dr. Geert-Jan Stams (NL), Forensic Child and Youth Care

Datum

Donderdag 29 en vrijdag 30 augustus 2019, van 09.00-18.00 uur

Locatie

Universiteit van Amsterdam, Roeterseilandcampus, Amsterdam

Het programma wordt in het Engels gegeven.

Kijk voor de volledige informatie en het aanmeldformulier op de Engelse site.

 

Muziekwetenschappen en muziekinterventies in de breedste zin van het woord zijn steeds meer in de schijnwerpers van wetenschappelijk onderzoek komen te staan. Belangrijke vragen over methodologisch en statistisch gebruik blijven bestaan, en zowel muziektherapeuten als docenten moeten vertrouwd raken met het diverse terrein van wetenschappelijk onderzoek. Daardoor zal ons inzicht in de impact van muziektherapieën en interventies verder toenemen.


Na een zeer succesvolle eerste editie van onze Summer School over klinische onderzoeksmethoden in muziekwetenschappen kondigt ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten samen met de VU Amsterdam, UvA, UMCG en HAN Hogeschool met trots de tweede editie van de CRM Summer School aan. In deze tweede bijeenkomst worden de vragen over methodologische toepassingen in verschillende klinische en niet-klinische populaties verder geëxtrapoleerd, maar afgestemd op de behoeften van de 21e eeuw.
We leven in een snel veranderende wereld en moeten ervoor zorgen dat we niet alleen op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen in methoden en benaderingen, maar ook dat we de fundamenten en basisprincipes van onderzoek begrijpen. In de tweede editie van de CRM Summer School zal de dialoog van de vorige editie dan ook worden voortgezet, waarbij de nadruk zal liggen op innovatie en de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden.