Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bouwtechniek
Menu Bouwtechniek

Programma

Programma

Tijdens de pre-master Bouwtechniek leer je een gebouwontwerp technisch uitwerken en uitvoeringsgereed maken. Je volgt alle stappen die nodig zijn om van een voorlopig ontwerp een volwaardig aanbestedingsdocument te maken. Alle facetten die nodig zijn om een gebouw te kunnen begrijpen en doorgronden, worden op verschillende manieren onderwezen.

In het eerste gedeelte van het programma volg je colleges constructie en bouwfysica, doe je korte opgaven bouwproces en bouwtechniek en krijg je een cursus computertekenen. Ook bezoek je bouwlocaties. In het tweede en laatste gedeelte van het programma zullen alle technische onderdelen gekoppeld worden bij het compleet maken van het ontwerp voor definitieve toetsing.

Vakken en docenten

Benieuwd welke vakken je allemaal gaat volgens als pre-masterstudent Bouwtechniek? Hieronder een overzicht met alle vakken, inclusief de docenten die deze vakken geven. 

 • Docenten: Rudi Koster Vincent Zevenhuizen 

  De verbouwing van een bestaand gebouw voor een fictieve opdrachtgever wordt de basis voor de analyse van het gebouw, zijn omgeving en het uitwerken van de bouwtechnische tekeningen en detaillering. In de eerste fase wordt een ontwerp gemaakt. Een architect en een bouwkundig ingenieur begeleiden de studenten met het maken van een ontwerp en het uitwerken van de technische consequenties van het ontwerp. 

 • Docenten: Richard Claessen met collega’s ingenieursbureau ABT 

  Bouwfysica zorgt voor inzicht in de gebouw gebonden (bouw)fysische aspecten in relatie tot het ontwerpproces. Het doel is om basiskennis te ontwikkelen op het gebied van thermische, hygrische en akoestische eigenschappen van een gebouw.

  In de praktijk zullen de studenten met deze kennis kunnen communiceren met specialisten op het terrein van bouwfysica, duurzaamheid en installaties. 
   

 • Docenten: Ronald Wenting met collega’s ingenieursbureau ABT 

  In het vak Constructie worden in vogelvlucht de constructieve vaardigheden behandeld en geïntegreerd in de al aanwezige kennis van ontwerpen. Je leert de constructieve mogelijkheden voor het ontwerp signaleren en op passende wijze te communiceren met een constructeur. 
   

Project master Architectuur I foto Sanne Zurné