Fine Art (BEAR)

Na je studie

“Don’t imagine that there's room for everyone in the museum. Perhaps for a few who are really interested in it.

 

But, there’s room for everyone in other places. You can use art in all sorts of ways. Society needs you!

 

You’ll have the possibility to interveen in the world with your creativity.”

Michelangelo Pistoletto
Kunstenaar

Na je studie

Na je studie Fine Art (BEAR) in Arnhem voer je de titel Bachelor of Arts. Je kunt aan de slag als kunstenaar, fotograaf, filmmaker of curator. Daarnaast kun je doorstuderen aan verschillende masteropleidingen.

Big Yellow Rabbit, door oud-student Florentijn Hofman
Big Yellow Rabbit, door oud-student Fine Art (BEAR) Florentijn Hofman

Na het afstuderen

De opleiding heeft je tijdens de studie voorbereid op een zeer groot werkgebied. Dat gebied is niet eenduidig, er zijn geen gebaande paden. Onze alumni vind je terug op veel prominente plekken in de kunst en de samenleving. Op de website van BEAR(link bear.artez.nl) vind je veel voorbeelden.
We vinden het belangrijk om een goede band met onze alumni te onderhouden. Onze lezingen blijven toegankelijk en als service bieden we afgestudeerden onder andere  startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf. Regelmatig nodigen we alumni uit voor een reunie, netwerkbijeenkomst, tentoonstelling of symposium.

Doorstuderen

Je kunt er ook voor kiezen verder te studeren. Dat kan aan een masteropleiding in Nederland, bijvoorbeeld Dutch Art Institute . Maar met het bachelordiploma voldoe je ook aan de toelatingscriteria voor internationale masterstudies. Je kunt ook verder studeren aan een Universiteit of in twee jaar tijd je onderwijsbevoegdheid behalen door het programma Docent BKV op Maat te volgen. Als je de laatste optie als tweede bachelorstudie kiest, betaal je het gunstige wettelijke collegegeldtarief.

Alumni

De studie heeft bijgedragen aan het ontstaan van bijzondere oeuvres. Onze afdelingen worden steevast in verband gebracht met kunstenaars van naam als Mark Manders, Rob Voerman, Robert Zandvliet, Florentijn Hofman en Derk Thijs. Inmiddels hebben vele generaties kunstenaars de weg naar een eigen praktijk en een groter publiek gevonden. We noemen Kim van Norren, Lennart Lahuis, Jonathan van Doornum, Dieke Venema, , Levi van Veluw, Inge Meijer, Wouter Venema, Dorita Savert, Ide Andre. Onder de afgestudeerden bevinden zich ook kunstdocenten, kunsthistorici, ontwerpers en een politica Sharon Gersthuizen. Vind meer oud-studenten op de BEAR website.


 Fine Art (BEAR) alumnus Jeroen Eisinga

 
Foto van Fine Art (BEAR) alumnus Louise te Poele


Werk van Fine Art (BEAR) alumnus Rosemin Hendriks