Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Popacademie
Menu Popacademie

Na de studie

Na de studie

Heb je de Popacademie afgerond, dan ben je klaar om aan de slag te gaan in de popmuziek. Jouw afstudeerproject - dat kan een performance zijn, een album, label of onderneming - is tegelijkertijd je introductie in de popsector. 

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de Popacademie in Enschede mag je de titel Bachelor of Music (BMus) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 34739. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.


Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Popacademie in 2023 vertellen prominente voormalig studenten in een documentairereeks over hun studententijd. Bekijk alle docu's hier.

Aan het werk

Afgestudeerden van de Popacademie komen op verschillende plekken terecht. Uiteraard als uitvoerend muzikant, maar ook als muzikant met een eigen label of binnen een boekingskantoor. Bijna alle afgestudeerden van de Popacademie (90 procent) komen ook in de sector aan het werk. Bekende oud-studenten zijn Jeangu Macrooy, Krystl, Miss Montreal, Stefany June, Luxuslaerm en Nils Krake.

Alumnus Yorick Mensink zette na zijn afstuderen een eigen drumschool op. 

Doorstuderen?

Je kunt ook doorgaan met een masterstudie. The Sound of Innovation is een masteropleiding die perfect aansluit op de Popacademie. In deze master kun je een specialisatie volgen in de richting die je het meeste aanspreekt. Ook kun je de tweejarige studie Docent Muziek op Maat volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs.


Afstudeerfilm van Tim Kampman over het online Boosterfestival, de band Tricklebolt en het werken in de muziekindustrie.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden via Studielink