Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Graphic Design
Menu Graphic Design

Aanmelden en toelating

Aanmelden en toelating

Graphic Design Arnhem zoekt denkers die maken en makers die denken; kritische wereldburgers die de wereld met open vizier tegemoet treden. Heb je het lef om te experimenteren en ben je niet bang voor theorie? Wil je de regels en grenzen van het vak niet alleen leren kennen, maar ook breken? Kom dan kennismaken met onze opleiding.

Aanmelden

Vanaf 1 oktober 2022 kun je je aanmelden voor het nieuwe collegejaar 2023-2024. 

Direct aanmelden via Studielink

Toelatingseisen

Wil je je aanmelden voor de grafisch vormgever-opleiding (hbo) van ArtEZ in Arnhem? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

 • Voor deze Engelstalige opleiding gelden taaleisen;
 • Je moet een toelatingsprocedure doorlopen en deze procedure afsluiten met een positieve beoordeling.

Is er twijfel of je bij de start van de studie kunt voldoen aan de diploma-eisen? Neem dan contact op met Studentenzaken voordat je je aanmeldt.

Data toelating

 • 10 februari 2023 - Portfolio en thuisopdracht uiterlijk vrijdag 27 januari
 • 24 maart 2023 - Portfolio en thuisopdracht uiterlijk woensdag 1 maart
 • 26 mei 2023 (alleen EU) - Portfolio en thuisopdracht uiterlijk vrijdag 12 mei

Aanmelding

Aanmelden voor de bachelor Graphic Design Arnhem gaat via Studielink. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je van de opleiding informatie over het toelatingsexamen. Ook krijg je een mail met thuisopdrachten en een link naar een online vragenformulier.

Toelatingsexamen

  • Je creërend vermogen: het vermogen je beeldend uit te drukken, te werken vanuit waarneming en concept. Hierbij letten we ook op zaken als inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal en de eigenheid die uit je werk spreekt.
  • Je motivatie en communicatief vermogen. Hoe communicatief vaardig ben je? In hoeverre kun je je fascinatie en inspiratie delen? Hoeveel daadkracht en discipline toon je?
  • Je vermogen tot kritische reflectie. Hierbij letten we op een onderzoekende en experimentele instelling, nieuwsgierigheid en oprechte belangstelling voor de hedendaagse kunstpraktijk.

  Ook vinden we het belangrijk dat je laat zien dat je potentie hebt als cultureel activist (‘agent of change’) die graphic design gebruikt als middel tot expressie in een veranderend landschap van kunst en cultuur, media en technologie, politiek en filosofie. We zien graag dat je je actief verhoudt tot maatschappelijke kwesties zoals diversiteit, inclusiviteit, ecologie etc.

 • Het toelatingsexamen begint met een toelatingsgesprek van ongeveer vijftien minuten met een toelatingscommissie. Deze commissie bestaat uit een of twee docenten en twee studenten van de bachelor Graphic Design Arnhem. Het toelatingsgesprek bestaat uit:

  1. Gesprek over je motivatie en algemene belangstelling
  2. Beoordeling van het meegebrachte eigen werk.
   Laat zien wat je hebt gemaakt. Bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen, fotoseries, animaties, website, meubels, kleding, posters etc. Breng niet alleen afgeronde producten mee, maar ook ontwerpen en schetsen die inzicht geven in het maakproces. Werk dat je niet kunt transporteren, kun je fotograferen of filmen en online of met behulp van een usb-stick presenteren.
  3. Beoordeling van de thuisopdracht

  Tijdens het gesprek leg je de ontwerpopdracht voor, die je bij aanmelding toegestuurd hebt gekregen.

  Afhankelijk van de uitkomst van dit gesprek krijg je een uitnodiging om de volgende dag van 9.00 tot 17.00 uur deel te nemen aan het praktische gedeelte van het examen. Dit deel bestaat uit twee opdrachten die je op de academie uitvoert.

  Data

  De data voor de toelating worden snel bekendgemaakt. Houd deze pagina in de gaten. Je kunt je alvast aanmelden via Studielink.

Uitslag en geldigheid

De toelatingscommissie adviseert de Examencommissie of je wel of niet wordt toegelaten. Binnen drie werkweken na het toelatingsexamen krijg je bericht over de uitslag.

Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie auditie wilt doen, moet je je hiervoor apart aanmelden. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen. Alleen in overleg kan hiervan worden afgeweken.

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen

Denk je erover om je aan te melden voor de hbo-opleiding Graphic Design bij ArtEZ in Arnhem? Naast een bezoek aan een van onze open dagen geeft ook een bezoek aan de finals een goed beeld van de studie. Met de vooropleiding Art & Design in Arnhem kun je je voorbereiden op het toelatingsexamen.