Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Graphic Design
Menu Graphic Design

Aanmelden en toelating

Aanmelden en toelating

Graphic Design Arnhem zoekt denkers die maken en makers die denken; kritische wereldburgers die de wereld met open vizier tegemoet treden. Heb je het lef om te experimenteren en ben je niet bang voor theorie? Wil je de regels en grenzen van het vak niet alleen leren kennen, maar ook breken? Kom dan kennismaken met onze opleiding.

Aanmelden

Vanaf 1 oktober 2024 kun je je aanmelden voor het toekomstige collegejaar 2025-2026 via Studielink. Aanmeldingen voor collegejaar 2024-2025 voor de bacheloropleiding Graphic Design in Arnhem zijn gesloten.

Direct aanmelden via Studielink

Toelatingsinformatie

Wil je je aanmelden voor de hbo-opleiding Graphic Design van ArtEZ in Arnhem? Lees dan onderstaande voorwaarden:

 • Voor deze Engelstalige opleiding gelden taaleisen;
 • Je moet een toelatingsprocedure doorlopen en deze procedure afsluiten met een positieve beoordeling.

Twijfel je of je bij de start van de studie kan voldoen aan alle diploma-eisen of heb je andere vragen hierover? Neem dan voordat je je aanmeldt contact op met Studentenzaken.

Data toelating

De toelatingsprocedure van Graphic Design Arnhem voor studiejaar 2024-2025 is gesloten. Vanaf 1 oktober 2024 kun je je aanmelden voor het toekomstige collegejaar 2025-2026 via Studielink. De data voor de fysieke toelatingsdagen staan meestal gepland rond februari (ronde 1) en maart (ronde 2). Je ontvangt een uitnodiging als de aanmelding compleet is. Indien een fysieke toelatingsdag niet mogelijk is, ontvang je een datum voor een online interview.

Aanmelding

Aanmelden voor de opleiding Graphic Design in Arnhem (GDA) gaat via Studielink. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een e-mail met hierin een link naar het online vragenformulier. Nadat je het vragenformulier hebt ingevuld en verstuurd, krijg je binnen twee werkdagen een link om de thuisopdracht te downloaden. Deze bevat twee verplichte opdrachten. Als zowel vragenlijst als thuisopdracht geüpload is in de GDA aanmeldomgeving, ontvang je per e-mail meer informatie over het (online) toelatingsexamen.

Toelatingsexamen

  • Visueel en tekstueel onderzoek waarin je een onderzoekende houding laat zien. 
  • Ideeën en concepten die visuele experimenten en creatieve processen onderbouwen.
  • Afgeronde (school)projecten die rekening houden met het publiek.  
  • Persoonlijk werk: zelf geïnitieerd, geregisseerd en/of werk dat gemaakt is tijdens buitenschoolse activiteiten.

  Een belangrijk onderdeel is dat je laat zien dat je potentie hebt als cultureel activist (‘agent of change’) die graphic design gebruikt als middel tot expressie in een veranderend landschap van kunst en cultuur, media en technologie, politiek en filosofie. We zien graag dat je je actief verhoudt tot maatschappelijke kwesties zoals diversiteit, inclusiviteit, ecologie etc.

 • Nadat alles is geüpload in de GDA (Graphic Design Arnhem) aanmeldomgeving (vragenlijst + thuisopdracht(en)) vervolgen we de toelatingsprocedure.

  Fysieke toelating: Woon je in Nederland of ben je in de gelegenheid om naar Nederland, Arnhem te komen en is je upload in de GDA aanmeldomgeving compleet, dan nodigen we je graag uit voor een van onze twee toelatingsdagen. Tijdens zo’n dag kom je naar Arnhem met je portfolio, met (grafisch) werk en met je thuisopdrachten. We geven je die dag nieuwe opdrachten die je op de afdeling zelf uitvoert, zo’n dag duurt ongeveer 6 uur en is inclusief een interview met docenten en studenten uit onze toelatingscommissie.

  Online toelating: Aan de hand van een voorselectie wordt je uitgenodigd voor een van onze toelating interviews (online via MS Teams). Minimaal 24 uur voor dit interview ontvang je per e-mail nieuwe opdrachten, het eindresultaat bespreken we tijdens het online interview van ±30 minuten.  

  Tijdens het interview (online en fysiek) zijn we uitermate nieuwsgierig naar:

  • Je motivatie en algemene belangstelling voor het vak Graphic Design
  • Je portfolio, je eigen werk
   Laat zien wat je hebt gemaakt. Bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen, fotoseries, animaties, websites, meubels, kleding, posters, poëzie, doodles en dummies etc. Breng vooral niet alleen afgeronde producten mee, maar ook ontwerpen en schetsen die ons inzicht geven in jouw maakproces. Werk dat je niet kunt transporteren: kun je fotograferen of filmen en presenteer je op je laptop of tablet. We bekijken alles eerst zonder en daarna met jou samen. 
  • Het resultaat van de thuisopdrachten
   Tijdens het interview bespreken we samen met jou de resultaten van de thuisopdrachten die je van ons kreeg bij je aanmelding.

Uitslag en geldigheid

De toelatingscommissie adviseert de examencommissie of je wel of niet wordt toegelaten. Binnen drie werkweken na het toelatingsexamen krijg je bericht over de uitslag.

Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie auditie wilt doen, moet je je hiervoor apart inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen. (Alleen door een verzoek in te dienen bij de Examencommissie en na akkoord van de opleiding kan hiervan worden afgeweken).

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen

Denk je erover om je aan te melden voor de hbo-opleiding Graphic Design bij ArtEZ in Arnhem? Dan adviseren we je om op de eerste zaterdag van november naar onze open dag te komen. Je bent welkom met of zonder je portfolio. Er zijn studenten en docenten om vragen te beantwoorden, mee te doen aan workshops en er is veel informatie te vinden.

Ben je vroeg met je te oriënteren dan is een bezoek aan de ArtEZ finals in juli een goede gelegenheid om een goed beeld van onze studie te krijgen. Met de vooropleiding Art & Design in Arnhem kun je je ook voorbereiden op het toelatingsexamen. Meld je je hiervoor aan, dan is dit inclusief de toelatingsprocedure voor Graphic Design in Arnhem.