Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Dans
Menu Docent Dans

Toelating

Toelating

Wil je dans inzetten voor jezelf én de ander? Een gedreven dansdocent worden die mensen weet te verbinden en die ontwikkeling aanjaagt? Ben je nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, dans je goed en kun je jouw eigen ideeën met enthousiasme en overtuiging overbrengen? Kom dan auditie doen.

 

Studeren tijdens Corona

Lees de veelgestelde vragen en antwoorden over studievoorlichting, toelating en studeren bij ArtEZ tijdens corona. 

Toelatingseisen

Elk studiejaar start er één nieuwe klas. Wil je je aanmelden voor de bacheloropleiding Docent Dans? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

 • Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma;
 • Voor deze opleiding gelden taaleisen
 • Je moet auditie doen en deze auditie afsluiten met een positieve beoordeling.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de auditie, ga je naar Studielink en maak je een account aan. Je krijgt dan van ons per e-mail een uitnodiging en een vragenlijst. Enkele dagen na de aanmeldingsdeadline krijg je per mail nadere informatie over het auditieprogramma.

Direct aanmelden bij Studielink

Auditiedata

De auditierondes vinden plaats op dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 april 2022.
Ronde één: dinsdag 5 april
Ronde twee: woensdag 6 april
Ronde drie: donderdag en vrijdag 7 en 8 april.

Wij zoeken veerkrachtige, ontwerpende, oplossingsgerichte studenten die niet reproduceren, maar met kennis de actualiteit opzoeken en blijven vernieuwen.
NETTY VAN DEN BOSCH, HOOFD OPLEIDING

Dans Medisch onderzoek

De opleiding Docent Dans biedt mogelijkheden in een zeer breed werkveld. De fysieke eisen die er aan je gesteld worden zijn hoog en worden beïnvloed door het werkveld waar je in terecht komt. Het is belangrijk dat je je lichaam goed leert kennen om te kunnen bepalen hoe je uiteindelijk je beroep vormgeeft. Daarom volgt na een positieve uitslag van de auditie een Dans Medisch Onderzoek (DMO). In het DMO wordt gekeken of je de belasting fysiek aankan, maar bovenal vormt het DMO de basis voor een persoonlijk ontwikkelplan. Je eigen fysieke mogelijkheden en beperkingen worden in kaart gebracht en na afloop krijg je advies mee met punten waar je aan zou kunnen werken. Het DMO wordt uitgevoerd door sportartsen en fysiotherapeuten van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP).

Uitslag en geldigheid

Na de audities en het medisch en dansfysiek onderzoek krijg je per mail te horen of je toelaatbaar bent. De uitslag geldt alleen voor de opleiding ArtEZ Bachelor Docent Dans in Arnhem en voor het studiejaar dat direct op de auditie volgt. Als er meer mensen toelaatbaar zijn dan er plekken zijn, kom je op een wachtlijst te staan.

Goed voorbereid naar de auditie

Wil je je voorbereiden op de auditie? Kom dan naar de open dag en kies daarnaast uit onze volgende vooropleidingen:

 • Show Up! Talentendagen
  Een ontmoetingsdag en open podium voor aanstormend, ambitieus danstalent. Je traint samen, krijgt coaching en treed op. Zo leer je van elkaars verhaal. Meer over de Show Up! Talentendagen 
 • Auditieworkshop
  Werk in zes zaterdagen aan de ontwikkeling van je creatieve en technische dans-skills.
  Meer over de Auditieworkshop 
 • Oriëntatiecursus DansLAB
  Wil jij je danstalent verder ontwikkelen, je voorbereiden op audities doen en kijken of de opleiding Docent Dans van ArtEZ bij je past? Kies dan voor DansLAB. Dit is een uitgebreide cursus met aandacht voor danstraining, je danstaal onderzoeken en jezelf presenteren. Je werkt op verschillende manieren aan je dansskills, zowel bij ArtEZ als op een buitenlocatie en online. Daarnaast krijg je een aantal opdrachten waaraan je zelf thuis aan kunt werken. Je wordt tijdens de hele cursus intensief begeleid en gecoacht. Leuke extra kans: je kunt als dansLAB-deelnemer ook gratis meedoen aan de 'performance labs', onder leiding van vierdejaars studenten van de bacheloropleiding Docent Dans. Meer informatie hierover volgt bij de start van de cursus.
  Meer over DansLAB 
 • Vooropleiding Dans
  Zit je op de basisschool of het voortgezet onderwijs? Ook dan kun je al beginnen met de voorbereiding. Bekijk onze vooropleidingen Dans in Arnhem en Venlo.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink