Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd
Menu Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd

Toelating

Toelating

Wil je je beeldende vaardigheden inzetten voor jezelf én de ander? Wil je een docent beeldende vorming worden die mensen weet te inspireren en bijdraagt aan hun ontwikkeling? Ben je nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, initiatiefrijk en kun je je ideeën met enthousiasme en overtuiging overbrengen? Meld je dan aan voor het toelatingsexamen van DBKV deeltijd in Zwolle.

Toelatingseisen

De deeltijdopleiding DBKV Zwolle is een Nederlandstalige opleiding. Wel wordt gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur, bronnen en gastdocenten.

Wil je je aanmelden voor de bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd van ArtEZ in Zwolle? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

 • Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma;
 • Voor deze studie gelden taaleisen;
 • Je moet toelatingsexamen doen en dit examen afsluiten met een positieve beoordeling.

Toelatingseisen deeltijdprogramma

Deze studie is ook in voltijd en op Maat te volgen.

Aanmelding

Om je aan te melden voor het toelatingsexamen, ga je naar Studielink je een account aan. Bij aanmelding geef je aan op welke dag je toelatingsexamen wilt doen.
Nadat je je hebt aangemeld via Studielink, krijg je een e-mail van de afdeling Studentenzaken van ArtEZ. Daarnaast krijg je een e-mail van de opleiding. Hierin staat informatie over de toelatingsprocedure. Ook staan daarin een link naar de thuisopdrachten en een vragenlijst. Vul de vragenlijst online in. Download en maak de thuisopdrachten en neem ze mee naar het toelatingsexamen. Naast de thuisopdrachten neem je ook eigen werk mee. Dat kunnen tekeningen, prints of ruimtelijke objecten zijn, maar je kunt ook animaties, digitaal werk, foto’s of video’s laten zien.

Direct aanmelden via Studielink

Toelatingsexamen

  • werken aan beeldende opdrachten tijdens de examendag; 
  • een gesprek met de toelatingscommissie. Deze bestaat uit docenten en studenten;   
  • tonen en toelichten van meegebracht werk en thuisopdrachten. 

  De toelatingscommissie adviseert de Examencommissie of je wel of niet wordt toegelaten.  

  • Woensdag 15 februari 2023

  • Woensdag 15 maart 2023

  • Woensdag 12 april 2023  

  • Woensdag 10 mei 2023

  • Woensdag 14 juni 2023
 • Je krijgt na het toelatingsexamen, aan het einde van de dag, direct te horen of je toelaatbaar bent. In geval van afwijzing proberen we je inzicht te geven in de redenen daarvoor.

  De Examencommissie neemt de uiteindelijke beslissing over je toelating. Ongeveer drie weken na het toelatingsexamen ontvang je de uitslag per e-mail.

  Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je je wilt aanmelden voor de toelatingsprocedure van een opleiding of specialisatie op een andere locatie, moet je je hiervoor apart inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

  Ben je niet geslaagd voor je vooropleiding of zijn er andere redenen waardoor je niet direct kunt starten met de opleiding? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden om in een later studiejaar te starten met de opleiding.

Wij zoeken sociale en communicatieve beeldmakers, die ondernemend zijn, over de grenzen heen durven te kijken en willen blijven vernieuwen.

Lucas Verweij, HOOFD OPLEIDING

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen

 • In twintig zaterdagen krijg je een goed beeld van de verschillende studierichtingen bij de Academie voor Art & Design en werk je aan je portfolio. Na de vooropleiding weet je welke studierichting bij je past en ben je goed voorbereid op het toelatingsexamen.

  Meer over de Vooropleiding Art & Design in Zwolle

 • Wil je je eigen artistieke mogelijkheden ontdekken en weten of een beeldende studie bij je past? Volg dan de oriëntatiecursus Art & Design. Na deze achtdaagse cursus kun je doorstromen naar de Vooropleiding Art & Design.

  Meer over de Oriëntatiecursus Art & Design in Zwolle

 • Weet je niet zeker of de bachelor DBKV Zwolle bij je past? Ben je nieuwsgierig naar het beroep kunstdocent? Tijdens de verkorte vooropleiding maak je kennis met de academie, de opleiding en de docenten van de opleiding docent beeldende vorming. Ook werk je aan je portfolio.

  Meer over de Verkorte Vooropleiding