Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Dans
Menu Dans

Toelating

Toelating

Voor de bacheloropleiding Dans bij ArtEZ in Arnhem zoeken we creatieve, zelfstandige dansers met een open en onderzoekende geest. Om toegelaten te worden, moet je auditie doen. Ook krijg je een medisch en fysiek onderzoek. Onze dansopleiding is kleinschalig en persoonlijk. Daarom laten we per jaar ongeveer 20 tot 25 studenten toe. Dit gebeurt na een zorgvuldige selectie op talent.

Direct aanmelden

Je meldt je voor de opleiding aan via de website van Studielink. 

Direct aanmelden bij Studielink

Lees hieronder eerst de toelatingseisen.

Toelatingseisen Dans

Wil je je aanmelden voor de dansacademie in Arnhem? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma;
  • voor deze Engelstalige opleiding gelden taaleisen: IELTS 5.5 of vergelijkbaar;
  • je moet auditie doen en deze auditie afsluiten met een positieve beoordeling;

Om je aan te melden voor de auditie, ga je naar Studielink en maak je een account aan. Na je aanmelding krijg je een e-mail van de afdeling Studentenzaken van ArtEZ. Daarnaast krijg je van de opleiding een e-mail met informatie over de datum waarop je bij ArtEZ wordt verwacht. 

De auditie bestaat uit

Technische/fysieke vaardigheden:

  • basale danstechnische vaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden
  • natuurlijke bewegingscoördinatie

Artistieke aanleg:

  • zeggingskracht als danser
  • creativiteit bij improvisatie
  • originaliteit in makerschap
  • stijlgevoel en presentatie

Auditiedata

Let op: De video opdracht van de eerste ronde gaat alleen naar de kandidaten aangemeld in Studielink. Studielink sluit voor inschrijving als de deadline van deze opdracht is bereikt op 4 februari 2022.

Eerste ronde: Ronde één bestaat uit een video-opdracht, die je vòòr 4 februari 2022 hebt ingeleverd. Op 7 maart is de uitslag van ronde 1 bekend. Wanneer je door bent, ontvang je meteen een uitnodiging voor ronde 2, de audities in Arnhem.

Tweede ronde: De tweede en derde auditiesrondes vinden fysiek plaats in Arnhem.
Data: 4 tot en met 8 april 2022.

Bekijk het Holland Scholarship

Bekijk het ArtEZ Scholarship (voor non-EU/EEA auditanten)Medisch en fysiek onderzoek

Onderdeel van de auditie voor de hbo dansopleiding in Arnhem is een medisch en fysiek onderzoek. Dit onderzoek start in de auditieweek met observeren van het lichaam. Bij het medisch en fysiek onderzoek wordt gekeken naar je fysieke geschiktheid voor het volgen van de opleiding. Het volledig medische onderzoek wordt bij aanvang van de opleiding uitgevoerd door sportartsen, doktersassistenten en fysiotherapeuten van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP), in het gebouw van ArtEZ in Arnhem.

De kosten voor het medisch onderzoek bedragen ongeveer 185 euro. Je ontvangt hiervoor een factuur. Sommige verzekeringen vergoeden deze kosten.

Uitslag en geldigheid

Na de audities en het medisch en dansfysiek onderzoek krijg je binnen twee werkwerken te horen of je bent toegelaten tot de opleiding Dans. De uitslag geldt alleen voor de bacheloropleiding Dans in Arnhem en voor het studiejaar dat direct op de auditie volgt. Als je je wilt aanmelden voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie, moet je je daarvoor apart inschrijven.

Goed voorbereid naar de auditie

Bereid je voor op je auditie voor de hbo-opleiding Dans bij ArtEZ met de vooropleiding Danser Creative Contemporary of de Vooropleiding Dans.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink