Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Composition for Film and Theatre - online
Menu Composition for Film and Theatre - online

Na je studie

Na je studie

Na de opleiding kun je met veel ervaring en vertrouwen het werkveld in. Je technische en compositorische kennis is groot en inzetbaar op veel verschillende terreinen. 

Behalve componist voor films en theater, kun je ook componist voor andere media worden. Daarnaast bezit je de technische kennis van een studio engineer en sound designer.

Het vakkenpakket is origineel en gevarieerd. Na je studie heb je competenties binnen veel verschillende gebieden. Daardoor kun je jezelf na je studie echt onderscheiden van de concurrentie.
Chris Grabham, student Composition for Film and Theatre 

Zij gingen je voor

Anne Kathrin Dern - alumna

Anne Kathrin Dern studeerde af aan de online variant van deze opleiding. Na het behalen van haar diploma in 2012, studeerde ze verder in Los Angeles aan de UCLA Film Scoring Programme. In LA is ze inmiddels CEO van e-Quality Music Productions LLC. Ze is vooral bekend van haar scores op Fearless (Netflix, 2020) en The Claus Family (Netflix, 2020). 

 

Olaf Krause – alumnus 

Ook Olaf Krause studeerde af aan de online variant van de opleiding. In 2019 behaalde hij zijn bachelor en in 2021 zijn master bij ArtEZ. Inmiddels is hij prijswinnend componist en is hij verbonden aan ArtEZ als docent aan de opleiding. Beluister Olafs composities op Soundcloud

Mike Meurs - alumnus

Mike Meurs studeerde in 2020 af van de on campus-variant van Composition for Film and Theatre, onder andere met een stage bij film- en trailercomposer Joep Sporck in Los Angeles. Als winnaar van een Buma Music in Media Award in 2021 en een nominatie voor Best Original Score op het Feel the Reel International Film Festival en International Sound and Film Music Festival in 2020 timmert Mike (1998) verder aan de weg. Beluister Mikes showreel.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Composition for Film and Theatre - Online mag je de titel Bachelor of Music (BMus) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 34739. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan. 

Doorstuderen

De masterstudie The Sound of Innovation sluit aan op deze bachelor. In deze masteropleiding is het mogelijk je verder te specialiseren in de richting die je het meest aanspreekt. 

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink