Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Overig
Menu Atelier Liberal Arts
Atelier Liberal Arts

Atelier Liberal Arts

 • Overig
 • 1 week
 • Nederlands
 • Arnhem

Ben je op zoek naar verdieping in je (levens-)vragen? Het nieuwe Professional Program atelier Liberal Arts is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verdieping, herijking, inspiratie en voeding. We laten je zien hoe je makend, filosoferend en contemplatief in dialoog kunt gaan met kunst. Kunst wordt je kritische vriend, die blijvend een bron is en perspectief biedt aan levensvragen. 

Atelier Liberal Arts

In het kort

 • Je komt door de unieke benadering tot verstilling, zelfreflectie en ontwikkeling: met kunst en filosofie als kritische vriend
 • Je maakt gebruik van de werkplaatsen, materialen en media van ArtEZ
 • Je krijgt intensieve begeleiding door professionals op het vlak van filosofie, beeldende kunst en reflectie
 • Je wordt uitgenodigd om kunst te maken, te beschouwen en te gebruiken voor reflectie
 • Je onderzoekt je eigen existentiële vragen en je verdiept en onderzoekt deze.
 • Je werkt vanuit jezelf en vanuit een hechte, open groepsstructuur
Als verstilling en reflectie er door de drukte van alledag bij inschieten en je hebt wel behoefte aan die pas op de plaats en antwoorden op bepaalde levensvragen, dan is een week ‘Liberal Arts’ echt zeer aan te raden.

Bas, oud-deelnemer Liberal Arts

Het atelier Liberal Arts

Het dagelijks leven zit vaak behoorlijk ‘vol’. Dat maakt het lastig om die inspirerende en verdiepende pas op de plaats te kunnen maken. Om na te kunnen denken over wezenlijke vragen als “Wat vind ik nu echt belangrijk?”, “Wat wil ik graag doen”? en “Waar wil ik me in ontwikkelen?”, Ook een ingrijpende gebeurtenis, bijvoorbeeld een burned- of bored- out, kan je tot deze vragen brengen. Of juist als je leven op rolletjes loopt, maar je mist iets, je vraagt jezelf af: “is dit het nou?” 

Het atelier Liberal Arts biedt de ruimte en kennis om deze vragen te onderzoeken, zoals een kunstenaar dat zou doen. Drie kunstenaars met veel ervaring in lesgeven laten je zien hoe je makend, filosoferend en contemplatief in dialoog kunt gaan met kunst en dit kunt verbinden met ons menselijk bestaan. Zij nemen je mee in de wereld van kunst en nodigen je uit om zelf kunst te maken. 

‘Een prachtige reis naar jezelf, die alles omvattend, eerlijk en confronterend is

Janne, oud-deelnemer Liberal Arts, werkzaam als marketeer  

Verdieping door kunst en filosofie

Het atelier Liberal Arts is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verdieping, herijking, inspiratie en voeding. Met plezier, toewijding en kennis benut je als deelnemer alle aspecten van kunst en kunstenaarschap en maak je verbinding met jouw menselijk bestaan. In het werkelijk kijken naar je eigen werk en dat van anderen, ontdek je hoe kunst jouw kritische vriend kan zijn. Daarbij onderzoeken we niet alleen het eindresultaat, maar ook het artistieke proces dat eraan voorafgaat. Filosofische gesprekken geven daarbij inzicht en ondersteuning.

Na de studie

Na een week atelier Liberal arts ben je als deelnemer (weer) geworteld in eigen grond en kun je je blijvend voeden vanuit de bronnen die zijn aangereikt tijdens het programma. Het programma zorgt ervoor dat je een levende connectie hebt met vragen die een belangrijke rol spelen in jouw biografie.

Resultaten na een week Liberal Arts zijn onder andere:

 • Herijken van persoonlijke motivatie
 • Aanscherpen van professionele doelstellingen
 • Inzicht in persoonlijke kracht en leiderschap
 • Bezinning op de toekomst, op volgende stappen in een (professionele) ontwikkeling

Is dit de opleiding voor jou?