Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Atelier Liberal Arts

Atelier Liberal Arts

 • Overig
 • 1 week
 • Nederlands
 • Arnhem

Ben je op zoek naar verdieping in je (levens-)vragen? Het nieuwe Professional Program atelier Liberal Arts is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verdieping, herijking, inspiratie en voeding. We laten je zien hoe je makend, filosoferend en contemplatief in dialoog kunt gaan met kunst. Kunst wordt je kritische vriend, die blijvend een bron is en perspectief biedt aan levensvragen. 

Atelier Liberal Arts

In het kort

 • Je herijkt je persoonlijke motivatie, onderzoekt je eigen existentiële vragen en verdiept en onderzoekt deze
 • Je wordt uitgenodigd om kunst te maken, te beschouwen en te gebruiken voor reflectie
 • Met het verkregen inzicht in je persoonlijke kracht en leiderschap scherp je je professionele doelstellingen aan en de eventuele volgende stappen in je professionele ontwikkeling
 • Je komt door de unieke benadering tot verstilling, zelfreflectie en ontwikkeling: met kunst en filosofie als kritische vriend
 • Je maakt gebruik van de werkplaatsen, materialen en media van ArtEZ
 • Je krijgt intensieve begeleiding door professionals op het vlak van filosofie, beeldende kunst en reflectie
 • Je werkt vanuit jezelf en vanuit een hechte, open groepsstructuur
Aan de hand van kunst de wereld zien, zorgt voor ontplooiing van mijzelf, door mijzelf.

Bas, oud-deelnemer Liberal Arts

Het atelier Liberal Arts

In Atelier Liberal Arts nodigen we je uit voor een fascinerende reis naar je eigen grondwaarden en levensvragen. Met kunst als reisgenoot. Mis je soms een moment van stilte en reflectie in de drukte van alledag? En merk je dat je behoefte hebt aan een verdiepende, inspirerende pas op de plaats? Voor vragen over jezelf, je leven, de wereld en te maken keuzes? In Atelier Liberal Arts bieden we ruimte en kennis om de vragen die in jouw leven een belangrijke rol spelen te onderzoeken zoals een kunstenaar dat zou doen. Drie kunstenaars laten je zien hoe je makend, filosoferend en contemplatief in dialoog met kunst kunt gaan. We nemen je mee in de wereld van kunst en we nodigen je uit om zelf kunst te maken.

Met plezier, toewijding en kennis benutten we alle aspecten van kunst en kunstenaarschap en maken we verbinding met ons menselijk bestaan. In het werkelijk kijken naar je eigen werk en dat van anderen, ontdek je hoe kunst jouw kritische vriend kan zijn. Daarbij onderzoeken we niet alleen het eindresultaat maar ook het artistieke proces dat eraan vooraf gaat. Filosofische gesprekken geven daarbij inzicht en ondersteuning.

Verdieping is binnen een korte tijd te vinden door de vragen die je jezelf stelt als kunstenaar te benaderen. Voor veel deelnemers blijkt het programma een bron te zijn om, ook later, uit te putten omdat ze een levende connectie hebben gevonden met vragen die een belangrijke rol spelen in hun biografie.

‘Een prachtige reis naar jezelf, die alles omvattend, eerlijk en confronterend is

Janne, oud-deelnemer Liberal Arts, werkzaam als marketeer  

Verdieping door kunst en filosofie

Met plezier, toewijding en kennis benut je als deelnemer alle aspecten van kunst en kunstenaarschap en maak je verbinding met jouw menselijk bestaan. In het werkelijk kijken naar je eigen werk en dat van anderen, ontdek je hoe kunst jouw kritische vriend kan zijn. Daarbij onderzoeken we niet alleen het eindresultaat, maar ook het artistieke proces dat eraan voorafgaat. Filosofische gesprekken geven daarbij inzicht en ondersteuning.

Na de studie

Na een week atelier Liberal arts ben je als deelnemer (weer) geworteld in eigen grond en kun je je blijvend voeden vanuit de bronnen die zijn aangereikt tijdens het programma. Het programma zorgt ervoor dat je een levende connectie hebt met vragen die een belangrijke rol spelen in jouw biografie.

Resultaten na een week Liberal Arts zijn onder andere:

 • Herijken van persoonlijke motivatie
 • Aanscherpen van professionele doelstellingen
 • Inzicht in persoonlijke kracht en leiderschap
 • Bezinning op de toekomst, op volgende stappen in een (professionele) ontwikkeling

Is dit de opleiding voor jou?