Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Animation Design

Na je studie

Na je studie

Na je studie Animation Design in Zwolle voer je de titel Bachelor of Arts en kun je als zelfstandig animator of bij een bureau aan de slag. 

Animator bij een bureau of organisatie

Het aantal studio's voor mediavormgeving en animatie groeit. Animation designers kunnen gaan werken bij een organisatie in de media en entertainmentindustrie, de game-industrie, maar ook in de creatieve zakelijke dienstverlening. Bijvoorbeeld bij ontwerp-, communicatie-, marketingadvies-, reclame- of architectenbureaus, internetbedrijven, (animatie)filmproducenten, audiovisuele producenten, uitgeverijen, omroepen, mediaproducenten of in de publieke sector.

Zelfstandig animator

De meeste alumni werken als zelfstandig animator of starten met anderen een studio. Als service bieden we afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Eenmaal afgestudeerd kun je verder studeren aan een masteropleiding. In Nederland kan dit bijvoorbeeld aan AKV/St.Joost. Internationaal zijn er veel mogelijkheden, bijvoorbeeld in België bij LUCA/Brussel of KASK/Gent. Een overzicht met internationale masters is te vinden in de School Database van Animation World Netwerk (AWN). De tweejarige studie Docent BKV op Maat kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs.