Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Online studeren

Je hebt je eindexamens achter de rug en bent klaar voor de volgende stap: studeren. Maar hoe ziet dat eruit komend jaar? Sinds we te maken hebben met COVID-19 zijn veel dingen onzeker. Het kan knap lastig zijn om je te oriënteren en om een studie te kiezen – en als je dan eenmaal weet wat je wilt gaan doen, is vaak nog onduidelijk hoe het precies gaat lopen. Wat kun je verwachten als je komend jaar start bij ArtEZ?

Hybride onderwijs

Het liefst laten we onze lessen zo lang mogelijk en zo veel mogelijk fysiek doorgaan. Want als danser, muzikant, ontwerper of kunstenaar wil je natuurlijk het liefst aan de slag in de studio of werkplaats – en écht contact is belangrijk voor je ontwikkeling en je werk. Maar ieders gezondheid staat daarbij wel voorop: we willen zorgen voor een veilige en prettige leer- en werkomgeving voor al onze studenten, docenten en medewerkers – waarbij we natuurlijk rekening houden met de maatregelen vanuit de overheid.

In de praktijk betekent dit dat het onderwijs bij ArtEZ hybride is: wat veilig fysiek kan, blijft fysiek – wat goed online werkt, doen we online – en als we daarbij voor uitdagingen komen te staan, gaan we samen op zoek naar creatieve oplossingen. We bereiden ons voor op alle mogelijke scenario’s, zodat we snel kunnen handelen en onze opleidingsprogramma’s zo kunnen aanbieden dat ze uitdagend en inspirerend blijven.

Inventieve oplossingen

Hoe ziet dat hybride onderwijs er dan uit? Als een grote, gevarieerde verzameling van inventieve oplossingen die kunstonderwijs in coronatijd nét wat leuker maken. Een paar voorbeelden: er worden mooie internationale samenwerkingsprojecten georganiseerd. Docenten zorgen voor interessante, informatieve en interactieve online vakken en projecten. Er worden digitale ‘studiereizen’ gemaakt. Je kunt online webinars volgen. En de ArtEZ finals studenten, die dit jaar afstuderen, presenteren hun werk via online exposities, fashion shows, 3D-omgevingen en nog veel meer.

Laat je bijvoorbeeld door het team Cultuurgeschiedenis meenemen door de portal.