Waarom onderzoek?

Onderzoek is belangrijk voor de ontwikkeling van het onderwijs en voor theorievorming in het vakgebied. Onze lectoraten spelen hierin een belangrijke rol. 

Presentatie Honours Programme
Presentatie Honours Programme

Onderzoek in het onderwijs

Onderzoek is in de opleidingen een terugkerend onderwerp. Masterstudenten voeren toegepast onderzoek uit in het laatste jaar van hun opleiding. Bachelorstudenten kunnen aanvullend op hun studie kiezen voor het Honours Programme en zo meer theoretische kennis opdoen of onderzoek uitvoeren.

Docenten en studenten worden zoveel mogelijk betrokken bij de onderzoeken van de lectoraten. Studenten plukken de vruchten van de aandacht voor onderzoek en innovatie. Zo werkt de ArtEZ Dansacademie met een innovatief onderwijsprogramma dat de kans op blessures aanzienlijk vermindert.

Onderzoek en experiment

Onderzoek is ook experimenteren en dingen uitproberen. Nieuwe technologieën bijvoorbeeld. Wat kunnen die betekenen voor muziek, mode of productontwikkeling? Bijzonder veel blijkt uit de diverse projecten en workshops die de afgelopen jaren bij ArtEZ hebben plaatsgevonden. In het eigen researchlab, ArTechLab, kunnen studenten van alle kunstdisciplines experimenteren. Vaak in samenwerking met universiteiten en bedrijven.