Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Lectoraat Art education as Critical Tactics
Menu Lectoraat Art education as Critical Tactics
Alle lectoraten   Joanne Dijkman

Joanne Dijkman

Joanne Dijkman

Kunsthistorica, docent kunstgeschiedenis en kunsttheorie aan AKI ArtEZ

Als PhD onderzoeker is zij verbonden aan het lectoraat AeCT. Zij werkt aan een PhD onderzoek naar radicale experimenten in het hoger kunstonderwijs bij ASCA (UvA), onder begeleiding van Prof. dr. René Boomkens (promotor) en dr. Jeroen Lutters (copromotor).

Joanne studeerde kunstgeschiedenis met als specialisatie moderne en hedendaagse kunst aan de Universiteit Utrecht en voltooide daarnaast de Bachelor Visual Art and Design in Education aan de HKU. Ze doceerde kunstvakken in de onderen bovenbouw van het VO, werkte in de museumeducatie als museumdocent en art mediator (BAK, basis voor actuele kunst, Museum Boijmans van Beuningen, Sonsbeek 2008, RijksOPEN, Rijksacademie) en was verbonden aan de HKU als docent kunstgeschiedenis en intervisie-stagebegeleider.

Aan AKI ArtEZ is zij sinds 2008 werkzaam als docent kunsttheorie en kunstgeschiedenis. In juni 2010 kreeg zij een beurs van het Fonds BKVB (nu Mondriaan Fonds) om deel te nemen aan het programma SMAX, een Nederlands/Duits samenwerkingsproject waarbij één Nederlandse en twee Duitse curatoren in de gelegenheid worden gesteld om gedurende een jaar met een eigen budget een programma samen te stellen bij verschillende musea en kunstcentra in het grensgebied; waardoor zij meerdere tentoonstellingen (o.a. Museum Arnhem, Kunsthalle Münster,Schloss Riingenberg) in de Euregio heeft kunnen realiseren.