Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

No School

Foto: Uit de serie Playgrounds van fotograaf James Mollison. Courtesy Flatland Gallery, Amsterdam.
Foto: Uit de serie Playgrounds van fotograaf James Mollison. Courtesy Flatland Gallery, Amsterdam.

No School is een toekomstgericht initiatief van de innovatieve vakscholen Cibap en Sintlucas. Doel is om samen met de creatieve industrie, nieuwe en onderscheidende leerroutes te initiëren, in Nederland en internationaal. Onderzoeken, experimenteren en daarmee aanjager zijn van een regierol voor de creatieve industrie.

No School werkt samen met de Teachers College Academy aan het meten van creativiteit voor studenten, lees ook de informatie over het project Meten van Creativiteit.

“De wereld verandert en stelt nieuwe vragen aan de industrie met name op het gebied van duurzaamheid. De Nederlandse Creatieve Industrie is altijd vindingrijk geweest in het bedenken van eenvoudige antwoorden op complexe vraagstukken. We willen de handschoen oppakken en kijken naar wat de creatieve sector kan betekenen als aanjager van een verantwoorde circulaire economie op nationaal en internationaal vlak. Niet alleen in het ontwerpen van nieuwe maakprocessen, maar ook in het vormgeven van nieuwe opleidingstrajecten. De toekomst is nu: onze gedachte gaat uit dat al in 2020 nieuwe vormen zichtbaar moeten zijn, klaar voor de export!” Jeroen Lutters