Innovatie

ArtEZ doet mee aan het project Gelderland valoriseert. Samen met de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen zet ArtEZ zich in om het innovatieve vermogen in Gelderland te versterken. 

Eindexamenwerk van Karlijn Sibbels van Product Design
Eindexamenwerk van Karlijn Sibbels van Product Design

Concreet betekent dit dat het ArtEZ Art Business Centre starters in de creatieve industrie met een innovatief idee ondersteuning biedten in de vorm van:

  • financiering
  • ideeontwikkeling
  • eigendomsbescherming en
  • het vinden van partners/experts uit het bedrijfsleven.

Innovatie.artez.nl

Op innovatie.artez.nl vind je alle informatie over het project en de wijze waarop we kunnen ondersteunen. Volg daar de blogs van oud-studenten. Wat maken ze mee als startende ondernemers en hoe kijken zij tegen innovatie aan? Check ook de agenda met inspirerende workshops, masterclasses, netwerkbijeenkomsten en bootcamps op het gebied van innovatie. 

Eindexamenwerk van Roos Meerman, Product Design. Winnaar van de New Material Fellow 2014. Meerman gebruikt lucht en warmte om 3D-geprinte vormen van biologisch materiaal op te blazen.

CI Connect

Op ciconnect.nl zijn alle Gelderse initiatieven die de creatieve industrie vertegenwoordigen in kaart gebracht. Deze website is bedoeld voor ondernemers uit de creatieve industrie en maakindustrie om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en de botsingskansen te vergroten.

Regionale Centra voor Technologie

ArtEZ werkt nauw samen met de Regionale Centra voor Technologie. Het ArtEZ Art Business Centre initieert regelmatig onderzoeksprojecten op het gebied van innovatie en valorisatie i.s.m. de innovatiemakelaars die deze netwerken vertegenwoordigen zoals Smart Designed Solutions en Biobased Design.

Technische haalbaarheid studies

Het Art Business Centre stelt vanuit het project Gelderland valoriseert gelden beschikbaar voor technische haalbaarheid studies in de creatieve sector. Doel is om, relatief laagdrempelig, jonge ondernemers in de allervroegste fase een idee met een technische component verder uit te laten zoeken. Een mooie kans voor creatieve ondernemers om in de risicovolle startersfase nieuwe ideeën te kunnen ontwikkelen. Bekijk de resultaten op innovatie.artez.nl.