Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Lars Jordens
Lars Jordens

Stage 

Mavo Muurhuizen, docent Drama & CKV, Amersfoort  

Shared Studio's, Shared Portals, programmeur/begeleider, Wageningen  

Vathorst College, docent Drama & CKV, Amersfoort  

Noord-Nederlands Toneel, Move-IT!, medewerker educatie, Groningen 

 

Visie, ambitie, inspiratie 

We moeten meer kunst aan VMBO'ers geven

Ik denk dat wij als theaterdocenten in staat zijn om een breed pallet van leerlingen aan te spreken, van het muurbloempje tot de populaire, van de analist tot de doener. Wij dagen hen uit om weg te gaan van het tafeltje en terug in het lichaam, lekker gek doen met elkaar, tegen dingen aanlopen en sterker worden als groep.  

Mijn ambitie is om het kunstonderwijs op het VMBO net zo belangrijk te maken als bijvoorbeeld op de HAVO. Ik merk dat er neergekeken wordt op VMBO'ers, ik vind dat zonde en totaal onnodig. Zo wordt een groep mensen (te) makkelijk weggezet. Ik denk dat kunsteducatie kan bijdragen aan het gelijkwaardiger zien en behandelen van VMBO'ers en daar maak ik mij graag hard voor. 

De groei van leerlingen op persoonlijk vlak vormt mijn inspiratie. Ik vind het belangrijk als ze zich gemakkelijker kunnen presenteren en hun lichaam beter begrijpen, daar hoeven ze voor mij geen acteur of actrice voor te worden.  

In mijn onderzoek heb ik gekeken naar het lesaanbod van CKV op mijn stageschool. Hierin heb ik alle facetten onderzocht en bekeken, van de opdrachten die worden aangeboden tot hoe het PTA in elkaar zit. Daarnaast heb het lesprogramma ook getoetst aan de eisen van het Rijk.  

20:20 Psychose is een voorstelling over eenzaamheid. Hoe het is om nu alleen te zijn? Hoe is het als je wereld wordt gereduceerd tot je kamer? Kijk, hoe het achter de camera is.  

Doe nou maar gewoon, misschien leer je er wat van! 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.