Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Karen Sangers
Karen Sangers

Stage 

ITA, ITA juniorproductie, educatiemedewerker, Amsterdam  

ISK, mentorpakket ontwikkelen, docent theater, Zwolle 

Vathorstcollege, onderwijs, docent theater, Amersfoort  

Jeugdtheaterschool Xapp, Ik kom van ergens anders/Oma in de war OORLOG/Ruis/De man die dacht dat hij thuiskwam, regieassistent, Zwolle/Utrecht  

Jeugdtheaterschool Aan de Slinger, Theaterklassen en productie De Gekkencheck, docent theater en regisseur, Houten  

 

Visie, ambitie, inspiratie 

Terug naar de jeugd is de nieuwe toekomst
 

 
Ik vind theater ontzettend belangrijk voor iedereen! Door theater ontwikkel je niet alleen sociaal-, maar ook creatieve vlak. Je leert samen te werken, te innoveren en vergroot nieuwsgierigheid en moed! Als theaterdocent wil ik mij daarom inzetten om iedereen de mogelijkheid te geven om in aanraking te kunnen komen met theater. In mijn woonplaats Elburg, waar geen theaterles aangeboden wordt, ben ik een jeugdtheaterschool begonnen en deze wil ik in de toekomst verder uitbreiden.  

Universele thema’s als feminisme, milieu en natuur houden mij altijd bezig. Vanuit die thema’s werk ik meestal naar een onderwerp toe. Ik vind het belangrijk dat mijn voorstellingen een boodschap met zich meedragen en de toeschouwer over het onderwerp nadenkt.  Ik heb onderzoek gedaan naar welke factoren er belangrijk zijn bij het oprichten van een jeugdtheaterschool. Een onderzoek over het starten van een JTS in een stad die nóg niet van theater houdt. Onderweg kwam ik de factor ‘theater en religie’ tegen, waarna ik zes theaterdocenten heb geïnterviewd over hun ervaringen omtrent lesgeven in een christelijke omgeving.  

LOON – Een voorstelling over Loon van Kloof die op ontdekkingsreis is naar een betere en gelijkwaardigere wereld. Onderweg ontmoet Loon verschillende mensen, waaronder een eigenaardige verteller die hen helpt tijdens deze reis. Zodra Loon weet wat die moet doen, twijfelt die. Heeft Loon het wel in diens vermogen om de wereld beter te maken? LOON is een absurdistisch sprookje die soms dichter bij de waarheid ligt dan gedacht.  

Laten we samen de wereld van theater ontdekken! 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.