Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Joris Kingma

Artisteducator in Theater & Media
Bachelor
Joris Kingma
Joris Kingma

Stage 

ANWB, Streetwise (Next Level), verkeersveiligheid instructeur, heel Nederland  

Linea Recta, Carroussell, acteur (theater), Zwolle  

Productiehuis De Leeuw, Niets te Kiezen, acteur (film), Arnhem  

Productiehuis De Leeuw, De Erfenis, acteur (film), Arnhem  
Almere College ISK, onderwijs 3, Docent 4, Kampen 

 

Visie, ambitie, inspiratie 
 

Theater, maken of spelen? 

 
Theater is voor mij hetgeen dat plaatsvindt tussen een voorstelling en het publiek. Iets dat je alleen mee hebt kunnen maken op het moment dat je bij de voorstelling aanwezig was en nergens anders. Niet via een schermpje, niet vanaf een registratie, niet door middel van een livestream. Echt daar, in die zaal of op die locatie. Dat maakt theater zo mooi, uniek en belangrijk. 
 

Ik zie mijzelf als acteur enerzijds en als maker anderzijds. Tijdens de opleiding heb ik mij binnen en buiten de studie ontwikkeld als acteur en daarin mijn passie gevonden. Theater is prachtig en ik denk graag mee in producties, maar mijn hart ligt bij acteren. Als acteur wil ik spelen in locatie- of straattheater voorstellingen bij professionele gezelschappen. Daarnaast profileer ik mij als maker. In mijn werk, dat zich zal verspreiden op social media, wil ik de samenleving op een toegankelijke manier een spiegel voorhouden via podcasts of een YouTube serie.  
 

Mensen die mij inspireren zijn Frank Lammers, Tim Hofman en de mannen van Streetlab. Frank Lammers omdat ik hem een hele goed acteur vind en goed spel mij inspireert om ook zo goed te spelen. Tim Hofman omdat hij altijd probeert mensen een podium te geven die dat normaal gesproken niet krijgen, maar wel verdienen en hij zijn bekendheid inzet om bepaalde misstanden in de samenleving aan te kaarten. En Streetlab omdat zij op een hele speelse manier sociale ongelijk- en ongemakkelijkheden laten zien. 

Soms is een stap terug ook een stap vooruit. 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.