Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Jolijn Amorison
Jolijn Amorison

Stage 

DOX & Theater Utrecht, publiekswerker, Utrecht  

Cinetree, columnist, Amsterdam  

OBS IJplein, theaterdocent & buurtcultuurcoördinator, Amsterdam  

ETFI, theatermaker, Brussel 

 

Visie, ambitie, inspiratie 

 
Denken in loze (cultuur)grenzen 

Ik hoop bij te dragen aan een wereld waarin ieder mens haar/hun/zijn identiteit durft te ontdekken en te omarmen. Dat alles wat we zien, horen, voelen en ervaren bestaansrecht heeft. En dat cultuur een vanzelfsprekendheid wordt in een levendige samenleving, omdat zij uiting geeft aan ons publieke denken en doen. 

Na de studie duik ik een bewuste tussenperiode in. Om even niet doelgericht te leven, maar vooral te doen waar ik blij van word. En waar ik anderen blij mee kan maken. Ik wil me verwonderen en genieten van waar ik mag zijn. Ik word onderdeel van het bestuur van de Nationale Jeugdraad (NJR) en zal mijn tijd veel in het buitenland besteden om mijzelf als cultuurgids te ontwikkelen. Daarna wil ik doorstuderen en mij inzetten om cultuur, maar ook politiek, toegankelijker te maken voor iedereen. Door haar beweeglijk en herkenbaar te laten zijn. Ik wil programma's ontwerpen over humane, sociologische vraagstukken, door in de ingewikkeldheden van de tijd te duiken en die begrijpelijk te maken. Het vieren van de diversiteit in de samenleving en op zoek blijven gaan naar wat mensen kan verbinden. 
 
Mijn onderzoek De Culturele Democratie vormt een herziend toekomstperspectief op een cultuurbeleid gevoed door communiteit, inclusiviteit, interculturalisme en co-creatie.  
 
Mijn afstudeerproject Sunkings bestaat uit een gelijknamige film en de rondreizende happening Protestpuzzel. Zij gaat over het gevoel van jong zijn, in protest raken tegen de tijd en opkomen voor je eigen levensvreugde. 

 

We become not a melting pot but a beautiful mosaic. Different people, different beliefs, different yearnings, different hopes and different dreams. - Jimmy Carter (US President from 1977-1981, Nobel Peace Prize winner in 2002) 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.