Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Irene Zwetsloot

Artisteducator in Theater & Media
Bachelor
Irene Zwetsloot
Irene Zwetsloot

Stage 

Educatie bij het Noord Nederlands Toneel (NNT) en het Noord Nederlands Orkest (NNO),  

Regieassistent bij theatergezelschap De Makers,  

Docent Theater op het Teylingen College Leeuwenhorst, 

CLOSE UP, een filmproject met Theaterklas 3 van het Teylingen College Leeuwenhorst,  

SAIA1, een interactieve digitale voorstelling middels een zelfontworpen website,  

'Windstil’ een onderzoek naar Griekse tragedies binnen het Jeugdtheater. 

 

Ga ervoor! Het ergste wat je kan gebeuren is dat je er iets van leert. 

 

Visie, ambitie, inspiratie 

Ontwikkelen door te prikkelen 

 

CLOSE UP is het nieuwe filmproject waar alle theaterklassen van het Teylingen College Leeuwenhorst dit jaar hun theaterjaar mee afsluiten, zo ook mijn Theaterklas 3! Normaal staan de theaterklassen op het podium, maar dit jaar zullen zij schitteren op het witte doek! Middels film kunnen wij hun dolkomische, serieuze en mooie dialogen ook op het ArtEZ Finals Festival presenteren en hierna zullen deze scènes te zien zijn op een door ons speciaal ontworpen en hiervoor gemaakte CLOSE UP website! 

Theater is voor mij, waar iedereen ongestoord zichzelf kan ontwikkelen en plezier kan hebben! Ik streef ernaar dat in elk proces de deelnemer een volwaardig artistiek partner is, zodat we samen kunnen groeien en onderzoeken, in een veilige en prettige werksfeer. Dat vind ik belangrijk!  

Mijn ambitie voor het theater is dat er meer gebruik gemaakt gaat worden van theater als leermiddel, dat er nieuwe projecten binnen het onderwijs mogen komen, waarbij leerlingen op toffe manieren kunnen leren en onderzoeken. Naast lesgeven en onderwijsvernieuwing, liggen mijn ambities bij het maken van producties, film en zelf spelen. Na ArtEZ hoop ik hier verder in te kunnen ontdekken en me te blijven verbinden met theater en de ander. Ik zie graag alles als inspiratie! 

Ik heb 'Griekse tragedies binnen het Jeugdtheater' onderzocht, dit omdat ik van mening ben dat de Griekse klassiekers ook daar thuishoren en ik geïnteresseerd ben hoe het kindvriendelijk gemaakt kan worden, zonder dat het zijn kracht verliest. 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.