Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Els Damen
Els Damen

Stage 

Steengroevetheater, 'DIE ZAUBERFLÖTE', regieassistent, Winterswijk  

Festival Jonge Harten, interdisciplinaire educatie, docent theater, Groningen  

Meander College, onder- en bovenbouw productie en les, docent theater, Zwolle  

Theater Gajes, 'SOCIALICIRCUS', maker en actrice, Deventer 


Visie, ambitie, inspiratie 

Duiken in de wonderlijke wereld van theater 

 
In de locatie theatervoorstelling ‘HOMO PERFECTUS' komen feit en fictie op multimediale wijze samen. Herkenbare thematieken over mens en milieu komen in een dystopisch wereldbeeld in de ruimtes binnen de muren van de oude energiecentrale van Zwolle aan bod. 

Fysiek, muziek, een lach en iets wat schuurt plùs een flinke klodder fantasie in de mix met een tikkeltje absurditeit: zo brouw ik graag theater. Theater is de adem die de verbeelding doet leven. Door je onder te dompelen in theater (door te spelen, door het te aanschouwen, door het te maken) ervaar je wat de werkelijke kracht is van het medium. Ik denk dat we als mens groeien en leren door spelende te blijven. Laten we samen blijven onderzoeken door middel van theater! 

Onder de bedrijfsnaam PODIUM rebEls ga ik uitvoerende podiumkunsten vertonen. Van mijzelf op de planken (o.a. muziektheater) en door het podium te bieden aan anderen (theatermaker, docent). Ik ben gretig naar een werkveld waarin ik de functie kan creëren om verhalen van en met mensen te vertalen naar de wonderlijke wereld van theater. Verdere ambitieuze wensen: mijn muziektheaterduo met Jovan Smilda verder op de kaart zetten, spelen in een gezelschap, een eigen voorstelling op OEROL, het starten van mijn eigen gezelschap. 

Inspiratie haal ik overal vandaan in het dagelijkse leven. Een onverwachte ontmoeting waar een verhaal uit voortkomt, een locatie waar een enkel scheurtje in de muur mijn fantasie aanwakkert. Ik vind Theatergroep BAMBIE een inspirerend gezelschap. 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 9 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.