Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Chanel van der Veen

Artisteducator in Theater & Media
Bachelor
Chanel van der Veen
Chanel van der Veen

 Stage 


PI Zwolle, zelf opgezet: theaterlessen aan gedetineerden mannen en vrouwen, theaterdocent, Zwolle  

Jakop Ahlbom Company, Vielfalt, educatie en productie, Weesp  

Theater DEGASTEN, Breken, educatie, Amsterdam  

Jeugdtheaterschool Zwolle, jaartraject musical 8-12 jaar, theaterdocent/maker, Nijverdal, Raalte en Dalfsen 


 Visie, ambitie, inspiratie 



 Theater in de gevangenis

Ik geloof dat theater een taal spreekt, die iedereen kan verstaan. Het verbindt ons, is interdisciplinair, laat je fantasie spreken en geeft ruimte voor eigen interpretatie (meestal). Ik hoop heel erg dat theater voor altijd mag blijven spreken. Voor iedereen. Met iedereen. 
 
Anderhalf jaar geleden heb ik theater opgezet in de gevangenis te Zwolle. Hier gaf ik theaterlessen aan gedetineerde mannen en vrouwen. Dit was zo'n groot succes dat ik geloof in een toekomst van theater in de gevangenissen van Nederland. Mijn droom is om dit te mogen blijven doen! 

Jakop Ahlbom is een grote inspiratiebron voor mij! Ik hou heel erg van zijn maakstijl, huisstijl die hij doorzet in zijn producties, beweging, mime, het surrealisme en het onmogelijke, wat vervolgens toch mogelijk blijkt! 

Alles staat voor mij in het teken van de gevangenis, zo ook mijn onderzoek! Ik geloof heel erg in een toekomst van theater in de gevangenis en dat heb ik verteld aan de directeur van Zwolle (en Nederland ook trouwens, haha). Ik vroeg hem hoe ik dit werk kon blijven doen en hij vroeg mij een plan te schrijven. Dit heb ik gedaan, als onderzoek, met hopelijk een mooi antwoord! Als het niet nu is, dan wel in de toekomst. Hoop ik! 

De voorstelling 'Het is hier géén hotel!' gaat over het leven in de gevangenis, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Door middel van abstractie nemen wij jullie mee in deze afgeschermde wereld vol confrontatie, verlies en verlangen.  

 

It's OK not to be OK - Jessie J 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 9 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.